Krizės prispaustos rusės lūpas dažysis burokėliais

Pasiklausius naujausių Rusijos politiko Igorio Černiševo patarimų moterims galima pamanyti, kad jam grožio pasaulyje nėra jokių paslapčių – viskas paprasta ir aišku. Blogėjant ekonominei padėčiai Rusijoje, senatorius iš Sibiro rekomenduoja nepirkti stipriai pinigines ploninančių lūpdažių ir apatinių kelnaičių iš Europos. O jeigu be jų neįmanoma gyventi, politikas siūlo lūpas dažytis burokėliais ir pirkti apatinį trikotažą iš Maskvos siuvėjų rankų, skelbia „Daily Mail“.

Dėl ekonominės krizės Rusijoje vis daugiau moterų negali sau leisti pirkti kosmetikos iš vakarų, mat ji darosi per brangi.<br>AFP nuotr.
Dėl ekonominės krizės Rusijoje vis daugiau moterų negali sau leisti pirkti kosmetikos iš vakarų, mat ji darosi per brangi.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-12-29 08:01, atnaujinta 2018-01-18 02:15

Dėl ekonominės krizės Rusijoje vis daugiau moterų negali sau leisti pirkti kosmetikos iš vakarų, mat ji darosi per brangi. Apie Ukrainos įvykių įžiebtą finansinę griūtį Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną įspėjo ir JAV vadovas Barackas Obama.

„Moterys negali gyventi be importuotų lūpdažių, bet vyrams patinka natūrali išvaizda. Tačiau jeigu joms būtina padažyti lūpas, moterys gali naudoti burokėlius. Tai natūrali priemonė, taigi į kūną nepateks chemikalų. Taip pat mūsų moterys atrodys geriau, jeigu rinksis Maskvoje, o ne Prancūzijoje pagamintus apatinius“, - paaiškino Tomsko miesto atstovas I.Černiševas rusiškame tinklalapyje.

Po JAV ir Europos sankcijų Rusijai paskelbimo šalyje prasidėjo finansinė krizė. Rublio vertė vos per keletą mėnesių sumažėjo per pusę. Interviu su „CNN“ šeštadienį B.Obama paneigė kalbas, kad V.Putinas jį pergudravo.

„Dabar jis stovi griūvančios Rusijos valiutos ir didelės finansinės krizės priekyje, taigi nepanašu, kad jis apgavo mane arba JAV“, - kalbėjo B.Obama.

Krizės Rusijoje pasekmės jaučiamos ne tik šalyje, bet ir už jos ribų. Pranešama, kad Prancūzijos kalnų kurortuose šiemet sulaukta daug mažiau ypatingai turtingų ir vidutines pajamas gaunančių rusų turistų nei įprastai. Turistų iš Rusijos sumažėjimas pastebėtas ir kitose šalyse – Austrijoje, Vokietijoje, Kipre, Jungtinėje Karalystėje. Rusijos skrydžių bendrovė „Aeroflot“ net sumažino skrydžių Maaskva-Insbrukas skaičių, taip atsakydama į mažėjantį poreikį.

Vokietijos Oberbajerno regione, Bavarijoje, lankytojų iš Rusijos skaičius Nuo sausio iki rugsėjo sumažėjo 4.5 proc., lyginant su tuo pačiu laikotarpiu 2013 metais, skelbia „Bayerische Rundschau“ televizijos kanalas. Tačiau statistinių tyrimų biuras pranešė apie 20 proc. sumažėjimą vien rugsėjo mėnesį, lyginant su 2013-ųjų rugsėju.

Vis didėjanti politinė įtampa ir mažėjantis rublio kursas – pagrindinės priežastys, kodėl rusai šiemet keliauja mažiau. Tačiau Carole Genevray, rinkodaros vadovė „Comete Conseil“, dėl tokio sumažėjimo kaltina „geopolitines priežastis“.

„Šiais metais sulaukėme mažiau rezervacijų iš klientų iš Rusijos. Šių metų vasarą prie pakrančių turistų iš Rusijos taip pat buvo mažiau“, - tvirtino ji.

Adeline Roux, turizmo direktorė „Courchlevel“ atstovybėje Prancūzijos Alpėse, spėjo, kad turistų iš Rusijos sumažėjimas gali būti ilgalaikis.

„Priklausomai nuo to, kaip vystysis dabar Rusiją apėmusi krizė, atsiranda rizika, kad jos poveikį jausime ir kitų metų žiemą“, - tvirtino ji.

Parengė Emilija Riaukaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.