Britas suplojo įspūdingą sumą, norėdamas išgelbėti mylimą gyvūną

Kol vieni prieš Naujuosius metus kone varžėsi kas kvailiau išleis paskutinius senuosius pinigus, vienas britas jau 2015-sius pradėjo suplonėjusia pinigine. Net 300 svarų ( 387 eurus) vienos bendrovės vadovas ištaškė itin sudėtingai operacijai. Jos metu buvo gelbėjama auksinės žuvelės, kuriai užkietėjo viduriai, gyvybė, praneša "Daily Mail".

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 2, 2015, 12:07 PM, atnaujinta Jan 17, 2018, 5:34 AM

Viena keisčiausių ir rečiausių šių metų operacijų įvyko Jungtinėje karalystėje, Norfolko mieste esančioje veterinarijos klinikoje. Į šią pirmąją 2015-ųjų dieną vienas neįvardytas bendrovės vadovas atgabeno dūstančią auksinę žuvelę. Ją akvariume jis laikė beveik trejus metus, nors šios nedidelės, už žmogaus plaštaką mažesnės žuvys gali gyventi iki 10 metų.

Tikėdamasis, kad viską pavyks sutvarkyti greitai ir tyliai vyras nustebo, mat paaiškėjo, kad žuvelei užkietėjo viduriai ir prireiks sudėtingos bei brangios operacijos. Iš pradžių auksinės žuvelės savininkas jau buvo nuleidęs rankas, bet greitai apsigalvojo ir po 10 minučių bei 300 svarų sterlingų paplonėjusios piniginės žuvelė jau buvo pirmasis pacientas ant operacinės stalo.

Neįprastos operacijos metu veterinarė Faye Bethell naudojo anestetikus, užmigdžiusius gyvūną. Auksinės žuvelės širdies plakimas netgi buvo fiksuojamas specialiu stetoskopu. Išvalius žuvies skrandį jį buvo įleista į baseinėlį, kur netrukus atsigavo.

"Niekada iki šiol nebuvau atlikusi tokios procedūros. iš tikrųjų ji nesudėtinga ir nieko čia ypatingo kaip ir nėra. Bet savininkas išties labai myli savo žuvelę, kuri visomis prasmėmis jam yra brangi", - pasakojo veterinarė anksčiau atlikusi operaciją karpiui.

Laimę nešančiu simboliu vadinamos auksinės žuvelės operuojamos išties retai. Pernai panaši operacija buvo atlikta Melburne, Australijoje, kur 10 metų auksinei žuvelei iš galvos buvo pašalintas auglys. Ši operacija taip pat buvo nepigi ir savininkui atsėjo 200 Australijos dolerių ( apie 135 eurus).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.