Ką tarp benamių miegmaišyje naktį veikė Londono meras?

Londono meras Borisas Johnsonas garsėja, kaip žodžio kišenėje neieškantis politikas. Kaip ir Vilniaus vadovas, Londono meras mėgsta viešųjų ryšių akcijas. Vienoje jų jis sudalyvavo pakviestas rusų oligarcho. Viskas esą dėl kilnaus tikslo, rašė „The Independent“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 12, 2015, 9:57 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 7:18 AM

Britų dienraščių „The Independent“ ir „Lonond Evening Standard“ savininkas Jevgenijus Lebedevas dosniai parėmė labdaringą kampaniją, kuria siekiama atkreipti dėmesį į benamių karo veteranų problemas. Prie šios kampanijos vienai nakčiai nutarė prisijungti ir Londono meras, kuris neseniai susilaukė kritikos dėl to, kad nieko nedaro stengiantis padėti karų veteranams.

Šimtai namų neturintys karo veteranų dažnai priversti miegoti gatvėse, pasitiesę kartoninę išlankstytą dėžę ir apsikloję šilčiausiais rūbais arba antklodėmis. Panašiai naktį Londone centre, netoli Šv. Pauliaus katedros praleido ir J.Lebedevas su B.Johnsonu.

Prieš įlįsdami į karinius miegmaišius, milijardierius bei Londono meras apsilankė nakvynės namuose, kuriuose už žmonių paaukotas lėšas leidžiama apsistoti būsto neturintiems veteranams.

Šalyje, kuri šiaip jau garsėja rūpesčiu karo veteranams pastarųjų priskaičiuojama per 4,6 mln. ir ne visi jų gali išgyventi iš kuklios pensijos. Dėl įvairių priežasčių netekę namų ir benamiais tapę karo veteranai – viena iš skaudesnių temų B.Johnsonui.

„Žmonės, kurie tarnavo mūsų šaliai, aukojosi pačių sunkiausių ir neįsivaizduojamų situacijų metu nusipelno visos mūsų pagalbos. Per pastaruosius du dešimtmečius sumažinome benamių veteranų skaičių gatvėse, bet tragiška žinoti, kiek jų ten vis dar yra“, - sakė B.Johnsonas.

Kai kurie namų neturintys veteranai gatvėse sugebėjo išgyventi 20 ar net 40 metų. Pavyzdžiui B.Johnsono nakvynės namuose sutiktas 84 metų karo veteranas Rolandas dalyvavo dar Korėjos kare 1950-1953 metais. Tiesa, yra ir jaunų – Irako bei Afganistano karų veteranų, kurie dėl sveikatos problemų ar kitų, su karo pasekmėmis susijusių priežasčių negali rasti darbo bei neturi pastogės.

„Mane tokia padėtis sujaudino. Tai yra neteisinga, tam galima užkirsti kelią, todėl pajaučiau, kad turime kažką daryti“, - tikino dviejų britų dienraščių savininkas J. Lebedevas.

Tiesa, šias teises jam perleido Londone gyvenančio ir Jungtinės Karalystės pilietybės turinčio turtuolio tėvas – Aleksandras Lebedevas, kuris yra buvęs diplomatas bei KGB agentas, o dabar – milijardierius ir filantropas, kurio turtas 2012 m. buvo vertinamas 1,1 mlrd. dolerių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.