Lenkijos keistuolis ėmėsi Sizifo darbo

Senovės Graikijos mitologijoje amžiams ridenti akmenį į kalną pasmerktas Sizifas išgalvotas. Tačiau panašaus darbo ėmęsis lenkas jau 28 metus įrodinėja, kad, regis, beprasmiška veikla gali būti įdomi, rašo „Lietuvos rytas".

Dešimtmečius į kalną akmenis tempiantis A.Rzepeckis siekia, kad Rysų viršūnė būtų aukštesnė.
Dešimtmečius į kalną akmenis tempiantis A.Rzepeckis siekia, kad Rysų viršūnė būtų aukštesnė.
Daugiau nuotraukų (1)

Eldoradas BUTRIMAS

Jan 18, 2015, 12:04 PM, atnaujinta Jan 15, 2018, 5:47 PM

Jei būtų sudaromas pasaulinis sąrašas žmonių, turinčių pačius keisčiausius pomėgius, į jį greičiausiai patektų ir 60-metis lenkas Adamas Rzepeckis.

Šis fotografija, tapyba ir filmavimu užsiimantis menininkas jau 28 metus neša akmenis į aukščiausio šalies Rysų kalnagūbrio viršūnę. Tatrų kalnų masyve esantis Rysų kalnagūbris siekia 2499 metrus, tad A.Rzepeckis sugalvojo paaukštinti jį vienu metru.

Anot menininko, jau vaikystėje esą jam apmaudą kėlė tai, kad kaimyninių šalių kalnai yra aukštesni. Todėl jis sugalvojo originalų būdą aplenkti kaimynus. Taip vyriškis tariamai siekia pademonstruoti patriotinę meilę tėvynei – nori, kad pasauliniuose geografiniuose atlasuose jo kraštas galėtų pasigirti aukštesniu kalnu.

Tatrų kalnai esą yra skirstomi į kategorijas pagal aukštį, o tokia didelė šalis kaip Lenkija yra verta turėti aukštesnį kalną. Juolab kad Tatrų kalnagūbriai kaimyninėse Čekijoje ir Slovakijoje viršija 2,5 km aukštį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.