Musulmonų dvasininkas grūmoja: „Asmenukės yra nuodėmė“

Musulmonų dvasininkas iš Indonezijos Felixas Siauwas pareiškė, kad asmenukės (angl. „selfie“) yra nuodėmingas pomėgis, o tie, kurie taip fotografuojasi, pasiduoda išdidumui, puikavimuisi ir arogancijai. Dvasininkas socialiniame tinkle „Twitter“ paviešino ne vieną pareiškimą, kuriame aiškina, kodėl žmonės turėtų vengti tokių nuotraukų. Daugiausia kritikos susilaukė moterys – jas dvasininkas dėl tokio pomėgio išvadino „begėdėmis“, praneša „Daily Mail“.

Indonezijos dvasininkas įsitikinęs: asmenukės - nuodėminga.<br>Reuters nuotr.
Indonezijos dvasininkas įsitikinęs: asmenukės - nuodėminga.<br>Reuters nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 28, 2015, 6:44 PM, atnaujinta Jan 14, 2018, 7:10 PM

„Šiomis dienomis daugelis islamą išpažįstančių moterų fotografuojasi be jokio gėdos jausmo. Dažnai dėl vienos nuotraukos fotografuojasi kelis kartus, o jose nutaiso veido išraiškas, kurios yra gėdingos. Kur dingo moterų tyrumas?“ – pasakojo pasipiktinęs dvasininkas, socialiniame tinkle „Twitter" turintis daugiau nei milijoną sekėjų.

F. Siauwas pridūrė, kad žmonės, darantys tokias nuotraukas, nori pasirodyti prieš kitus ir siekia, kad jų nuotraukos surinktų kuo daugiau peržiūrų. Tokios nuotraukos priverčia žmones jaustis „kietesniais“ ir dėl to žmonės daro didžiausią nuodėmę iš visų – tampa arogantiški“, – kalbėjo musulmonų dvasininkas.

Toks dvasininko pareiškimas susilaukė ir neigiamos reakcijos, kai socialiniame tinkle „Twitter“ Indonezijos gyventojai pradėjo viešinti nuotraukas, skirtas musulmonų dvasininkui F. Siauwui. Daugiausia tokių nuotraukų į socialinį tinklą kėlė moterys, kurios šias platino juoko forma, kaip atkirtį tokiam dvasininko nusistatymui.

Prie daugelio asmenukių – užrašai, kuriuose minimas kupranugaris ir didžiulis baltasis ryklys. Tokie užrašai siejasi su dar vienu diskusijų sukėlusiu musulmonų religiniu mokymu, paplitusiu Saudo Arabijoje, kuris draudžia statyti sniego senius ar bet kokius gyvūnus iš sniego.

Asmenukėse, kurias daugiausiai viešino moterys, tokie užrašai yra skirti dvasininkui F. Siauwui, siekiant parodyti, kad ne vienas Saudo Arabijos gyventojas buvo užkluptas bestatantis sniego senius ir kupranugarius iš sniego, nors musulmono Mohammedo Saleh Al Minjedo išleistas nurodymas – fatva –  tai draudžia. Vyras tikino, kad sniego senio statymas ar bet kokio kito į žmogų ar gyvūną panašaus sutvėrimo kūrimas iš sniego islamo religijoje suprantamas kaip įžeidimas.

Parengė Milda Sendžikaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.