Zoologijos sodas siūlo pasimėgauti pitonų masažu

Pitonų masažas – tik drąsiausiems.<br>Youtube nuotr.
Pitonų masažas – tik drąsiausiems.<br>Youtube nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-01-28 09:20, atnaujinta 2018-01-14 20:56

Zoologijos sodas, įsikūręs Sebu mieste, Filipinuose, siūlo išskirtinę galimybę pasilepinti neįprastu masažu, kurį atlieka ne profesionalus masažistas, bet apsiviję aplink kūną keturi didžiuliai pitonai. Toks atpalaiduojantis masažas siūlomas kiekvienam lankytojui, kuris ketina paremti organizaciją ir kuriam nestinga drąsos išbandyti ką nors nauja, rašo „Daily Mail“.

Masažo procedūra paprasta: šie keturi pitonai masažuotojai – Michelle'is, Walteris, EJ ir Danielis, yra išimami iš savo narvų ir vienas po kito uždedami ant lankytojų kūnų, kurie yra paguldomi ant bambukinio gulto, netoli pagrindinio įėjimo į zoologijos sodą.

„Tokį pitonų masažą turėjau pora kartų. Gulėjau gryname ore, ant nugaros. Pirmiausia man pasakė kaip masažo metu galiu elgtis ir ko nedaryti. Tokios instrukcijos yra labai svarbios. Negalima į gyvatę pūsti oro“, – pasakojo egzotišku masažu besimėgavęs lankytojas. Vyras pridūrė, kad tokio masažo metu negalima šauktis pagalbos, nes gyvatė gali pajausti kūno vibracijas, kurios ją suklaidintų ir tuomet būtum palaikytas grobiu arba plėšrūnu, priklausomai nuo situacijos.

Gyvačių šliaužiojimas žmogaus kūnu prilygsta terapijai, kuri ramina, o lyžtelėjimas liežuviu ant žmogaus odos tariamai primena kutenimo pojūtį.

Zoologijos sodo vadovas Giovanni Romarate, kuris taip pat augina du iš šių keturių pitonų, tikina, kad toks gyvačių atliekamas masažas yra saugus. Tiesa, kiekvienas pitonas prieš tokią procedūrą yra sumaitinamas 10 ar daugiau viščiukų, kad būtų pažabojamas bet koks alkio priepuolis.

Gyvatės niekada nepuola, jeigu jos nėra kaip nors žalojamos. Galime patikinti, kad tokiems masažams naudojame pitonus, nes jie nėra nuodingi“, – pasakojo G. Romarate. – Iš pradžių zoologijos sodo lankytojai jautė baimę, bet daugelis išbandžiusių tokį egzotišką masažą vėliau džiaugėsi ir pasakojo, kad jiems patiko. Tai tarsi rankų masažas. Turi priprasti ir mėgautis šaltu gyvatės prisilietimu“, – padrąsinamai kalbėjo zoologijos sodą valdantis vyriškis.

Tokie masažai dar ir filmuojami – zoologijos sodas turi profesionalų operatorių, filmuojantį lankytojus, kurie išdrįsta išbandyti tokią pramogą.

„Gyvačių slydimas žmogaus kūnu yra gana malonus jausmas“, – pridūrė vyriškis. – Visos šios gyvatės, kurios apsiveja aplink kūną, sveria maždaug 250 kilogramų. Neįmanoma net atsikelti be prižiūrėtojo pagalbos“, – pasakojo vyras.

„Tapo įprasta matyti randus ir įkandimo žymes ant pitonų prižiūrėtojų. Kai kurie žmonės šiuos vyrukus jau praminė mirštančia rūšimi“, – G. Romarate neslėpė, kad šis darbas tikrai ne kiekvienam.

Parengė Milda Sendžikaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.