Nušautiems Rusijos mafiozams – įspūdingi paminklai

Sovietų Sąjunga dar nebuvo subyrėjusi, kai šioje komunizmo imperijoje buvo atvertos durys privačiam verslui. Į Rusiją plaukė daugybė pinigų. Jų srautą vis dar gana griežtai kontroliavo valdžia. Bet kadangi Rusijos valdžia ir Rusijos mafija anuomet buvo iš esmės ta pati institucija, mafijos grupuotės pradėjo plėstis greitai ir įspūdingai. O kur pinigai ir mafija, ten ir laidotuvės. Ir įspūdingi antkapiai.

Rusija nusėta prašmatniais paminklais žuvusiems mafijos šulams.<br>„Facebook“ nuotr.
Rusija nusėta prašmatniais paminklais žuvusiems mafijos šulams.<br>„Facebook“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 3, 2015, 10:45 AM, atnaujinta Jan 14, 2018, 7:18 AM

Praėjusio amžiaus dešimtojo dešimtmečio viduryje Rusijoje buvo kilęs tikras mafiozų karas. Buvę JAV federalinio tyrimų biuro vadovai Rusijos mafiją tada vadino bene didžiausia grėsme Amerikos nacionaliniam saugumui.

O staigiai praturtėję ir raumenis užsiauginę nusikaltėlių pasaulio šulai pradėjo naują madą – statyti prašmatnius paminklus kovoje su konkurentais ar teisėsauga kritusiems bendražygiams.

Antkapių stilius panašus – viso stoto portretai, „Mercedes“ automobiliai, taip pat gėrimų buteliai. Dažnos akmenyje iškaltos aukos rankose – cigaretė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.