JAV prezidento maivymasis suerzino paniurėlius

Kad ir kas ką kalbėtų apie JAV prezidentą Baracką Obamą, jis dar sykį įrodė esąs neprilygstamas viešųjų ryšių meistras. Amerikoje žaibiškai išplito vaizdo įrašas, kuriame JAV vadovas užfiksuotas besivaipantis prieš veidrodį ir pozuodamas asmeniukei su lazda – tokiu neįprastu būdu B. Obama reklamavo sveikatos apsaugos reformą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 13, 2015, 12:47 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 7:22 AM

Tinklapyje „Buzzfeed“ ir „Facebook“ patalpintas vaizdo įrašas, pavadintas „Dalykai, kuriuos visi daro, bet apie juos nekalba“ vos per vieną valandą buvo apžiūrėtas 100 tūkst. kartų, o per 8 valandas susilaukė 15 mln. peržiūrų.

B. Obama maivėsi prieš veidrodį, tarsi kartotų savo kalbą apie jo svarbiausią abiejų kadencijų projektą – sveikatos apsaugos reformą. Paskutinė diena, kai amerikiečiai gali prisijungti prie B. Obamos sveikatos apsaugos plano yra vasario 15-oji.

Todėl B. Obama tokiu originaliu pamėgino išplėsti savo rėmėjų ratą ten, kur neretai susilaukdavo milžiniškos populiarumo bangos – šis vaizdo įrašas nutaikytas būtent į jaunus amerikiečius.

Įraše B. Obama ne tik vaipėsi prieš veidrodį, mobilųjį telefoną, bet ir šaipėsi iš savęs. Jis vaidino, kad negali ištarti žodžio „vasaris“, o į jį pamėgdžiojančio amerikiečio nuostabą atsakė skėstelėdamas rankomis ir jaunimo žargonu rėžęs: YOLO ( angl. You live only once – gyveni tik kartą trumpinys)

Be to, nepavykus panardinti sausainio į per siaurą stiklinę pieno JAV prezidentas tarsi nepatenkintas burbteli „Ačiū Obama!“ Amerikoje iki šiol populiarus juokelis, pavadintas „Thanks Obama“ („Ačiū Obama“) – jei kas nors nesiseka, pavyzdžiui iškrenta iš rankų, belieka tik skėstelėti ir „padėkoti Obamai“ – juk jis dėl visko kaltas.

Toks juokelis – akivaizdi užuomina į respublikonus ir jų rėmėjus, kurie dėl visų Amerikos ar net asmeninių bėdų sugeba įžvelgti B. Obamos administracijos kaltę. Tad respublikonų tribūna vadinamas konservatyvių pažiūrų kanalas „Fox News“ nenuvylė ir šį sykį.

„Fox News“ laidos vedėja Greta Van Susteran akmeniniu veidu sukritikavo B.Obamą, kad šis esą elgiasi, lyg klounas tuo metu, kai paskelbta apie teroristų nužudytą amerikietę Kaylą Mueller bei JAV ambasados Jemene evakuaciją. Esą tokiu metu nedera juokauti, ypač reiškiantis ne per tradicinę, o per socialinę žiniasklaidą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.