Šiaurės Korėjos maratone užsieniečių nebus – šalis bijo Ebolos

Šiaurės Korėjoje vykstantis maratonas pernai atvėrė kelią ir bėgikams iš užsienio. Tačiau šiemet egzotiškų patirčių ieškantys sporto mėgėjai turės nuliūsti – Pchenjano maratone užsieniečių nelaukiama dėl Ebolos viruso grėsmės.

Šiaurės Korėjos maratonas užsieniečiams šiemet nebus atviras.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Šiaurės Korėjos maratonas užsieniečiams šiemet nebus atviras.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 23, 2015, 8:44 AM, atnaujinta Apr 20, 2017, 5:28 PM

Nors jokių Ebolos atvejų nebuvo užfiksuota jokiame Šiaurės Korėjos aplinkiniame rajone, jau nuo spalio turistų judėjimas į šalį yra apribotas, praneša AP.

Šiaurės Korėjos žiniasklaida teigia, jog Ebolos virusas sukurtas JAV vyriausybės kaip biologinis ginklas.

Praėjusiais metais pirmą kartą užsienio bėgikams buvo suteikta galimybė dalyvauti 10 kilometrų trasos, pusmaratonio ir maratono bėgimuose. Renginys turėjo didelį pasisekimą.

Pekine įsikūrusios „Koryo Tours“ kelionių agentūros, siūlančios keliones į Šiaurės Korėją, vadovas Nickas Bonneris teigia, kad daugiau nei 400 bėgikų iš užsienio jo agentūroje buvo nusipirkę kelialapius į balandžio 12 dienos renginį.

Anot jo, pirmadienį sulaukus žinios, kad užsieniečiams nebus galima dalyvauti bėgime, kitos kelionių agentūros taip pat atšaukė turus į šalį.

Maratonas Pchenjane yra organizuojamas jau 27 kartą. Kartu su maratonu mieste vyksta įvairūs sporto renginiai, meno festivaliai ir kultūriniai renginiai, kuriais pažymimas Šiaurės Korėjos diktatūros įkūrėjo Kim Il Sungo gimtadienis balandžio 15 dieną.

Nuo to, kai pranešta apie Ebolos viruso pavojų, į Šiaurės Korėją apribotos visos neprivalomos kelionės. Visus atvykėlius – nuo diplomatų iki tarptautinės paramos darbuotojų – privaloma 21 dieną laikyti karantine. Tokios priemonės taikomos net iš užsienio grįžtantiems Šiaurės Korėjos valdininkams.

„Toks sprendimas – tikra nesėkmė turizmo bendrovėms. Šiemet mūsų kelionių agentūroje į maratoną buvo pasiruošusi važiuoti viena didžiausių turistų grupių“, – sakė „Koryo Tours“ vadovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.