Kinijos laukinių pandų populiacija padidėjo beveik 17 procentų

Kinijos laukinių didžiųjų pandų

Pandos, kurių natūralios buveinės yra kalnuotoje Pietvakarių Kinijoje, garsėja tuo, kad labai sunkiai dauginasi.<br>AP nuotr. iš archyvo
Pandos, kurių natūralios buveinės yra kalnuotoje Pietvakarių Kinijoje, garsėja tuo, kad labai sunkiai dauginasi.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Mar 1, 2015, 3:40 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 11:02 PM

Valstybinė miškų ūkio administracija (VMŪA) nustatė, kad 2013 metų pabaigoje Kinijoje gyveno 1 864 laukinės pandos – 268 individais (16,8 proc.) daugiau nei 2003 metais, šeštadienį pranešė oficialioji naujienų agentūra „Xinhua“.

VMŪA nurodo, kad šį padidėjimą nulėmė gamtosaugos pastangos. Pandų buveinių plotai taip pat padidėjo 11,8 proc. – iki 2,58 mln. ha, palyginti su 2003 metais.

2013 metų pabaigoje Kinijoje taip pat gyveno 375 nelaisvėje laikomos didžiosios pandos – 166 patinai ir 209 patelės.

Be to, ataskaitoje nurodoma, kad pernai birželį 12-oje užsienio valstybių gyveno 42 pandos – suaugę individai ir jaunikliai.

Pasaulinį susižavėjimą šiais gyvūnais Kinija yra pavertusi savo diplomatijos priemone ir siunčia pandas į užsienio zoologijos sodus, kur jos sulaukia didžiulio populiarumo.

Pasaulio gamtos fondas (World Wildlife Fund, WWF) sveikino didžiųjų pandų populiacijos padidėjimą. Organizacijos viceprezidentė Ginette Hemley sakė: „Laukinių didžiųjų pandų populiacijos padidėjimas yra gamtosaugos pergalė – tikrai tokia, kurią reikia švęsti.“

Pandos, kurių natūralios buveinės yra kalnuotoje Pietvakarių Kinijoje, garsėja tuo, kad labai sunkiai dauginasi. Be to, šių žvėrių populiaciją neigiamai veikia kiti veiksniai – pavyzdžiui, buveinių nykimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.