Už varpų skambesį italų kunigui kliuvo solidi bauda

Nedidelio Šiaurės Italijos miestelio kunigas turės sumokėti 1312 eurų baudą, nes, kaip nustatė aplinkosaugos agentūra, kad jo bažnyčios varpai – per garsūs.

Paskųstas parapijiečio Venecijos regiono kunigas už garsiai skambančius varpus turės pakloti baudą.<br>AFP/ „Scanpix“ nuotr.
Paskųstas parapijiečio Venecijos regiono kunigas už garsiai skambančius varpus turės pakloti baudą.<br>AFP/ „Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 4, 2015, 10:16 AM, atnaujinta Jan 11, 2018, 4:23 PM

Pramadžorės kunigas apie baudą parapijai prisipažino per sekmadienio pamokslą, praneša „Corriere del Veneto“.

Giuseppe Gianotto baudą gavo po to, kai dėl nepakenčiamai garsių varpų pasiskundė netoli bažnyčios gyvenantis parapijietis.

„Tai turbūt buvo miestietis, neseniai atsikraustęs į mūsų miestelį. Kad išvengtume daugiau nusiskundimų, dabar sutrumpinome varpų skambėjimą iki vienos minutės. Šimtmečius jais buvo skambinama po kelias minutes ir niekam tai neužkliuvo“, – Venecijos regiono laikraščiui sakė nubaustas dvasininkas.

Teigiama, kad parapijos gyventojai visiškai palaiko nustebusį kunigą, ketinantį sprendimą skirti baudą apskųsti. Anot G.Gianotto, varpų garso matavimas vyko praėjusio spalio pabaigoje ir leistiną ribą viršijo tik keliais decibelais.

Jeigu nelaimės apeliacijos, kunigui, be 1312 eurų siekiančios baudos, taip pat reikės padengti ir 280 eurų administracines išlaidas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.