Lenkijos žalieji protestuoja tuštindamiesi medžiotojų nameliuose

Su medžiotojų savivale kovojantys Lenkijos žalieji paskelbė neoficialią protesto akciją, ragindami tautiečius tuštintis medžiotojų nameliuose. Protesto akciją inicijavo organizacijos „Žmonės prieš medžiotojus“ įkūrėjas Rafalas Gawla. Šis žaliųjų aktyvistas išgarsėjo, kai savo organizacijos „Facebook“ paskyroje ėmė skelbti medžiotojų savivalės faktus bei gelbėti šių sužeistus žvėris, paukščius ir naminius gyvūnus.

Daugiau nuotraukų (1)

Eldoradas Butrimas, Specialiai lrytas.lt, Varšuva

2015-03-12 15:53, atnaujinta 2018-01-10 19:36

Šį tinklapį pamėgo keliolika tūkstančių žmonių, kurie ėmė siųsti medžiotojus kompromituojančią informaciją iš visos šalies, taip sukeldami respublikinės žiniasklaidos susidomėjimą. Tinklapyje viešinamos nuotraukos pašiurpino daugybę gyvūnus mylinčių tautiečių.

Paaiškėjo, kad kai kurie medžiotojai smaginasi ne tik šaudydami į šunis ar kates, bet ir į jokios žalos ar pavojaus nekeliančius gyvūnus ar paukščius – vien tam, kad galėtų pardavinėti iškamšas.

Kai kurios nuotraukos atrodė ypatingai drastiškai – jose buvo įamžinti leisgyviam elniui ragą pjaunantys vyrai, medžioklinių šunų sudraskyta stirna, nušauta, ką tik septynis vaikučius pagimdžiusi lapė, akies netekusi pelėda, daugybės kulkų suvarpytas šuo.

Pasipiktinimą sukėlė ir nuotraukos, kuriose medžiotojai ginklą išbandyti duoda vaikams, girtuokliauja sėdėdami ant nušautų žvėrių.

R.Gawla surinko parašus peticijai šalies prezidentui, kad šis sugriežtintų reikalavimus medžiotojams, ir šie nebegalėtų savivaliauti. Laukdama prezidento atsakymo organizacija „Žmonės prieš medžiotojus“ ėmė internete viešinti savivaliaujančių medžiotojų nuotraukas, taip tapdama didžiausiu šių priešu.

R.Gawlas neišsigando medžiotojų grasinimų paduoti jį į teismą, ir paragino gyvūnų mylėtojus tuštintis medžiotojų nameliuose bei tepti klozetų muilu aplinkui esančių medžių kamienus.

Aitrus minėto muilo kvapas esą atbaido žvėris, ir šie nesiartina prie medžiotojų slėptuvių. Didžiausio vietos ekologų klubo „Gaja“ vadovas Jacekas Bozekas giria organizaciją „Žmonės prieš medžiotojus“. Ši savo akcijomis esą iššaukė visuomenės pasipiktinimą savivaliaujančiais medžiotojais, ir sukėlė diskusijas dėl įstatymo sugriežtinimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.