Kaire per ankšta: Egiptas statys naują sostinę

Egipto vyriausybė paskelbė apie planus statyti naują šalies sostinę į rytus nuo dabartinės – Kairo. Ministras Mostafa Madbouly teigia, kad projektas kainuotų 45 mlrd. JAV dolerių, o jam baigti prireiktų 5-7 metų, praneša BBC.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 14, 2015, 12:38 PM, atnaujinta Jan 10, 2018, 11:12 AM

Pareigūnas teigia, kad tokiu žingsniu norima palengvinti spūstis ir sumažinti gyventojų perteklių Kaire, susidarysiantį per ateinančius 40 metų.

Oficialiai planai pristatyti investicijų konferencijoje, kuria siekiama atgaivinti Egipto ekonomiką. Renginys Raudonosios jūros kurorte Šarm el Šeiche iš verslininkų sulaukė nemažai pažadų remti lėšomis, bendroji pasiūlymų vertė siekia 12 mlrd. JAV dolerių. Daugiausiai susidomėjimo parodė investuotojai iš Kuveito, Saudo Arabijos ir Jungtinių Arabų Emyratų.

Anot M.Madbouly, skaičiuojama, kad Kairo ir jo priemiesčių gyventojų skaičius, šiuo metu siekiantis maždaug 18 mln., per ateinančius 40 metų turėtų padvigubėti.

Egipto parlamentas ir jo vyriausybės departamentai bei ministerijos, taip pat užsienio ambasados bus perkeltos į naująjį metropolį, sakė pareigūnas. „Mes kalbame apie pasaulio sostinę“, – pridūrė jis.

Projekto kūrėjai sako, kad naujajame mieste, kurio pavadinimas dar neatskleidžiamas, būtų pastatyta beveik 2 tūkst. mokyklų ir kolegijų, daugiau nei 600 sveikatos priežiūros įstaigų. Jie sako, kad projektas sukurs daugiau nei milijoną naujų darbo vietų. Planuojama, kad miesto plotas sieks per 700 kv. km ir taps namais apie 5 mln. gyventojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.