Kinas už pandos įkandimą prisiteisė tūkstančius

Nors šie gyvūnai laikomi švelniais bambukų mėgėjais, dažnai pamirštama, kad pandos priklauso lokių šeimai ir gali rimtai krimstelėti. Kinas, kuriam į koją įkando didžioji panda, už tai iš vietos valdžios prisiteisė 79 tūkst. eurų.

Dažnai pamirštama, kad pandos nėra tik mieli gyvūnai, o priklauso lokių šeimai ir gali apsiginti dantimis.<br>„Reuters“/ „Scanpix“ nuotr.
Dažnai pamirštama, kad pandos nėra tik mieli gyvūnai, o priklauso lokių šeimai ir gali apsiginti dantimis.<br>„Reuters“/ „Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 16, 2015, 11:35 PM, atnaujinta Jan 9, 2018, 7:18 PM

Panda atklydo į Lizibos miestelį Gansu provincijoje, kur vietiniai bandė ją pagauti, pranešė „Lanzhou Evening News“.

„Pamačiau, kaip tiesiai prieš mane iššoko panda. Visas jos kailis buvo purvinas“, – pasakojo kaimelio gyventojas Guan Quanzhi.

Gyvūnas suleido dantis jam į koją ir paleido tik tada, kai praeivis pandos galvą uždengė apsiaustu. Po praėjusių metų kovą įvykusio susidūrimo su gyvūnu Guan Quanzhi prireikė 7 valandas praleisti ant operacinio stalo.

Vėliau Guan sūnus padavė į teismą netoli esantį nacionalinį rezervatą, kuriame gyvena daugiau kaip 100 laukinių pandų.

Po derybų atstovai sutiko sumokėti 520 tūkst. juanių (79 tūkst. eurų), teigė naujienų agentūra AFP. Apkandžiotas vyras džiaugiasi gavęs kompensaciją, kuri padengs jo medicinines išlaidas, nors jam dar gali prireikti papildomų operacijų.

Nors didžiųjų pandų skaičius laisvėje per pastarąjį dešimtmetį išaugo beveik 17 procentų – iki 1864, ši rūšis vis dar gali išnykti.

Šie gyvūnai yra vienas pagrindinių turistų traukos objektų Kinijoje, o Pekinas uždirba nuomodamas pandas kitiems pasaulio zoologijos sodams.

Pandos žmones užpuola dažnai. 2008 metais gyvūnai apdraskė dvidešimtmetį, kai jis įlipo į jų aptvarą Pietų Kinijoje.

Gamtosaugininkai įspėja, kad nors pandos ir atrodo labai mieli padarai, gali apsiginti panašiai kaip ir kiti lokiai – pasinaudodamos kūno svoriu, stipriais žandikaulio raumenimis ir dideliais krūminiais dantimis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.