Moteris gabeno narkotikus įspūdingo dydžio liemenėlėje

Narkotikų prekeiviai nuolat ieško įvairiausių būdų paslėpti neleistinas medžiagas. Tačiau 47 metų Norai Williams jų nuslėpti nepavyko. Gatviko oro uoste buvo sulaikyta kontrabandininkė, kuri narkotikus gabeno didžiulėje liemenėlėje, rašo „Daily Mail“.

Moteris kokainą slėpė didžiulėje liemenėlėje.<br>„Twitter“ nuotr.
Moteris kokainą slėpė didžiulėje liemenėlėje.<br>„Twitter“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 18, 2015, 2:18 PM, atnaujinta Jan 9, 2018, 3:06 PM

N.Williams atvyko į Gatviko oro uostą iš Jamaikos kartu su vaiku ir savo bendrininku Raymondu Goodisonu. Pora buvo sulaikyta, kai lipo į traukinį, kuris veža į Viktorijos stotį Londone. Patikrinimo metu paaiškėjo, kad 46D dydžio liemenėlėje moteris slėpė net kilogramą kokaino.

N.Williams partneris R.Goodisonas jau ir anksčiau buvo teistas už narkotikų kontrabandą. Nepaisant to, jis buvo paleistas už užstatą ir pabėgo iš šalies.

Teismas išnagrinėjo bylą ir išsiaiškino, kad R.Goodisonas moterį išnaudojo kaip „mulą“ narkotikams gabenti. Vyriškį nuteisė 13 metų kalėti, nors pats kaltinamasis teisme nepasirodė. Manoma, kad vyras slapstosi Jamaikoje arba JAV.

„Neturiu nė menkiausios abejonės, kad kaltinamasis pasinaudojo ponia N.Williams. Todėl ji įsiuvo narkotikus į savo liemenėlę. Esu įsitikinęs, kad R.Goodisonas buvo šio nusikaltimo iniciatorius“, – teigė bylą nagrinėjantis teisėjas Jeffery Blackettas.

J.Blackettas tvirtino, kad anksčiau R.Goodisonas jau buvo nuteistas 10 metų kalėti už panašaus pobūdžio nusikaltimus. Pastaruoju metu nuteistasis taip pat prisidėjo prie narkotikų tiekimo. Esą kaltinimus patvirtina ir tai, kad vyras yra bedarbis, tačiau turi daug turto.

N.Williams taip pat buvo pateikti kaltinimai už kokaino gabenimą. Bet jos advokatas teigė, kad moteris tapo prekybos žmonėmis auka. Dėl to teisėjas jos nuosprendį atidėjo, kol bus surinkta daugiau įrodymų.

„Jungtinės Karalystės vidaus reikalų ministerijos pareigūnas nusprendė, kad N.Williams nėra prekybos žmonėmis auka. Bet ji su šiuo sprendimu nesutinka ir reikalauja ekspertų pagalbos“, – apie situaciją pasakojo prokuroras Sean Sullivan.

R.Goodisono teisme prokuroras Louis French sakė, kad kokainas, kurį gabeno pora, buvo aukštos kokybės. Jo vertė siekė apie 180 tūkst. svarų sterlingų (252,7 tūkst. eurų).

„Atvykę į oro uostą nusikaltimo bendrininkai tarpusavyje nebendravo ir lagaminus atsiėmė atskirai. Jie šnektelėjo vienas su kitu tik oro uosto traukinyje“, – apie sulaikymo aplinkybes pasakojo L.French.

Porą sulaikė su nusikalstamumu kovojančios Nacionalinės nusikaltimų agentūros pareigūnai, kurie N.Williams liemenėlėje rado kontrabandą.

R.Goodisonas bandė išvengti atsakomybės. Jis tvirtino, kad su moterimi susipažino Kingstono oro uoste. Vyras neigė, kad jie skrido kartu. Vis dėlto telefono pokalbių analizė parodė, kad pora bendravo ir anksčiau.

Parengė Eglė Tamošauskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.