Čekas vyko stebėti Saulės užtemimo – pateko į lokio nasrus

Vienas čekas turistas

Turistai pasistatė palapinę lokio teritorijoje. Tiesa, atvykėliams baigėsi ne taip tragiškai kaip šiam ruoniui.<br>ViDA press nuotr.
Turistai pasistatė palapinę lokio teritorijoje. Tiesa, atvykėliams baigėsi ne taip tragiškai kaip šiam ruoniui.<br>ViDA press nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Mar 19, 2015, 2:47 PM, atnaujinta Jan 9, 2018, 11:51 AM

„Vienas žmogus buvo lengvai sužeistas, kai buvo užpultas baltojo lokio“, – policijos inspektorius Sidselas Svarstadas sakė naujienų agentūrai AFP.

Vyrui, kuris su kitais penkiais turistais nakvojo palapinėje į šiaurę nuo salyno pagrindinio miesto Longjyrbieno, buvo sužeistas veidas ir ranka, todėl jis buvo išvežtas į ligoninę, sakoma vietos administratoriaus biuro pranešime.

Kitas policijos atstovas Vidaras Arnesenas sakė, kad kol kas neaišku, ar tas vyras atvyko į Svalbardą su daugybe kitų turistų, norinčių pamatyti  visišką Saulės užtemimą. Jis pridūrė, kad kiti toje palapinėje buvę žmonės nenukentėjo.

Lokys, kuris palapinę užpuolė ketvirtadienį paryčiais, buvo  nušautas.

Svalbardas ir Danijai priklausančios Farerų salos bus vienintelės sausumos teritorijos, kuriose matysis penktadienį vyksiantis visiškas Saulės užtemimas, o 2015 metais jis bus vienintelis. Dėl šios priežasties beveik visos vietos Svalbardo viešbučiuose buvo rezervuotos jau keleri metai iki šio įspūdingo įvykio, o dar likusių kambarių kainos tapo astronominės. Kai kurie entuziastai ryžtasi nakvoti po atviru dangumi, nepaisydami arktinio speigo ir baltųjų lokių grėsmės.

Svalbarde, esančiame už daugiau nei 800 km į šiaurę nuo žemyninės Norvegijos, lankytojai perspėjami dėl baltųjų lokių keliamo pavojaus. Išvykdami iš gyvenviečių žmonės privalo pasiimti šaunamųjų ginklų.

Per pastaruosius keturis dešimtmečius Svalbarde užfiksuotos penkios mirtinos baltųjų lokių atakos. Pastarąjį kartą nelaimė įvyko 2011 metais – buvo mirtinai sudraskytas 17-metis britas moksleivis, atvykęs į salas per mokyklos išvyką.

Tame regione gyvena apie 3 tūkst. baltųjų lokių – daugiau negu žmonių, kurių paprastai būna tik apie 2500.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.