Lenkės gražuolės už pinigus sutiko su šlykščiausiu pasiūlymu

Jos gražios, nori pozuoti ir už tai gauti pasakiškus pinigus. Tačiau jos sutiktų ir su šlykščiausiais pasiūlymais. Tokį įspūdį apie Lenkijos modelius susidarė eksperimentą atlikę amerikiečių žurnalistai.

JAV žurnalistų tyrimas parodė, kad sunkų tikrų modelių darbą Lenkijoje itin dažnai suteršia prostitucija užsiimančios gražuolės.
JAV žurnalistų tyrimas parodė, kad sunkų tikrų modelių darbą Lenkijoje itin dažnai suteršia prostitucija užsiimančios gražuolės.
Daugiau nuotraukų (1)

Eldoradas Butrimas („Lietuvos rytas“)

Mar 21, 2015, 5:00 AM, atnaujinta Jan 8, 2018, 3:21 PM

Tai, kad dailios moterys sulaukia didesnio vyrų dėmesio, niekam nėra paslaptis. Kaip ir tai, kad dalis vyrų jas siekia užkariauti ar bent sugundyti pinigais, o tam atsispiria ne visos gražuolės.

Su tokiais gundymais bei moralinio pasirinkimo dilema ypač dažnai susiduria modelių agentūrų atstovės, o skandalai dėl kai kurių gražuolių įsitraukimo į prostitucijos verslą kartojasi įvairiose šalyse, tarp jų ir Lietuvoje.

Kaimyninę Lenkiją šiomis dienomis taip pat drebina panašus skandalas. Jį, kad ir keista, šįkart sukėlė ne vietos, bet JAV žurnalistų tyrimas.

Interneto puošeivų nuopuolis

JAV tinklalapis „TagTheSponsor“ išgarsėjo tuo, kad ėmėsi demaskuoti populiarias interneto erdvės puošeivas, kurios pelnosi iš prostitucijos, o to nežinantys internautai jas aukština ir nori lygiuotis į gražiuosius dievukus.

„TagTheSponsor“ įkūrėjai tvirtina, kad jie nesmerkia prostitučių profesiją pasirinkusių moterų. Užtat smerkia tas merginas, kurios puikuojasi savo materialinėmis gėrybėmis ir iš aukšto žiūri į paprastas merginas, neturinčias brangių apdarų, papuošalų, rankinių, neišgalinčias keliauti po pasaulį, plaukioti prabangiomis jachtomis.

Anot minėto tinklalapio atstovų, dalį šių merginų būtina nuversti nuo žavėjimosi internete pakylos, nes jos dėl materialinių gėrybių slapta parsidavinėja turtingiems vyrams.

Šios paprastomis barmenėmis ar pardavėjomis dirbančios merginos niekada neviešina, iš kur gauna pinigų įspūdingoms kelionėms ir prabangos daiktams, nors iš tikrųjų galėtų po savo nuotraukomis socialiniuose tinkluose „Instagram“ ar „Facebook“ įdėti paslaugų kainas.

Užkibo dailios lenkaitės

„TagTheSponsor“ žurnalistai, apsimesdami turtuoliais, demaskavo įvairių tautybių prostitucija besiverčiančias internetines gražuoles.

Pastarojoje akcijoje įkliuvo 11 lenkaičių ir dvi joms tarpininkavusios agentės.

Į žurnalisto įdėtą skelbimą, kad Saudo Arabijos princas pageidauja į San Tropezo kurortą Prancūzijoje, į penkių dienų kelionę jachta, pasikviesti dešimt merginų, atsiliepė viena Lenkijos modelių agentūros agentė.

Princo sekretoriumi apsimetęs žurnalistas pareiškė, kad per penkių dienų pasiplaukiojimą jachtoje bus surengtos dvi seksualinės orgijos šeicho svečiams ir merginų atlygis priklausys nuo to, kiek jos bus aktyvios šiose orgijose.

Agentė iš karto patvirtino, kad lenkaitės bus labai darbščios ir klusnios, ir pasidomėjo paslaugų įkainiais. Žurnalistas atrašė, kad už dalyvavimą penkių dienų išvykoje bei dviejose orgijose merginoms iki trisdešimt metų bus mokama po 25 tūkst. o vyresnėms po 10 tūkstančių JAV dolerių (nuo 23,3 tūkst. iki 9 tūkst. eurų)

Labiausiai įtikusias šeichas esą galbūt papildomai apdovanos papuošalais ar pinigais.

Neatbaidė net išmatos

Pasiūlytas užmokestis agentei tiko ir ji skubiai atsiuntė nuorodas į 11 lenkių modelių paskyras „Instagram“ bei „Facebook“.

Žurnalistas perspėjo, kad šeichas turi keistų seksualinių įpročių ir mėgsta ne tik grupinį seksą, bet ir fetišo bei koprofilijos seansus. Koprofilija yra pomėgis lytinės sueities metu teptis išmatomis arba tuštintis ant partnerio.

Tačiau net šis ekstremalus prašymas neatbaidė nė vienos lenkaitės ir visos vienuolika skubiai atsiuntė patvirtinimą, kad su viskuo sutinka – tegu tepa kuo nori, kad tik mokėtų sutartus pinigus.

Po to į derybas įsitraukė antra modelių agentė, Jungtiniuose Arabų Emyratuose (JAE) gyvenanti lenkaitė. Ji paprašė, kad šeichas pervestų avansu trečdalį suderėtos sumos, ir nurodė banko sąskaitą. Būtent tuomet „TagTheSponsor“ nutraukė derybas ir savo tinklalapyje paviešino visą susirašinėjimą bei atsiųstų lenkaičių modelių nuotraukas.

„TagTheSponsor" teigimu, iš susirašinėjimo tapo aišku, kad minėtoms agentėms tokios derybos, o modeliams – parsidavinėjimas už pinigus yra įprastas dalykas.

Gražuolės dingo iš interneto

Parduoti savo kūną šeichams sutikusios lenkės skubiai uždarė savo paskyras „Instagram“ ir „Facebook“, bet jau buvo per vėlu.

Nors „TagTheSponsor“ paviešintame susirašinėjime po nuotraukomis buvo minimi tik modelių vardai, Lenkijos internautai kaipmat išsiaiškino minėtų merginų tapatybę. Paaiškėjo, kad į koprofilines orgijas turėjo vykti televizijos konkurso „Top Model“ finalininkė Angelika Fajcht.

Per šį konkursą išgarsėjusi mergina tapo žurnalo „Playboy“ modeliu, nuolat dalyvauja populiariuose scenos renginiuose, o kartą net atstovavo Lenkijai tarptautiniame grožio konkurse.

Sonia Sorwar bei Bogusia Lewinska irgi puikavosi žurnalų vyrams viršeliuose bei televizijoje, o pastaroji mergina bando savo jėgas ir kaip dainininkė.

Visos vienuolika modelių turi tūkstančius gerbėjų socialiniuose tinkluose.

Internautai atskleidė, kad modelių vardu su „TagTheSponsor“ derėjosi gera minėtų merginų bičiulė, buvęs modelis – poznanietė, dabar gyvenanti JAE. Nei ši, nei kita agentė nepaneigė susirašinėjimo su „TagTheSponsor“, o nė viena mergina neapkaltino agenčių neteisėtai kalbėjus jų vardu.

Tiesa, dvi merginos pagrasė JAV tinklalapiui iškelsiančios šmeižto bylą, o viena tvirtina, kad jos vardas derybose minimas neteisėtai.

Šie tvirtinimai nuskambėjo neįtikinamai, juolab paaiškėjus, kad dauguma minėtų merginų gerai pažįsta jų vardu susirašinėjusias agentes.

Giria demaskuotojus

Mados temomis rašanti garsi Varšuvos menotyrininkė Karolina Korwin-Piotrowska užtarė JAV tinklalapį.

Meno kritikė pareiškė, kad būtina atriboti sunkiu scenos darbu karjeros siekiančius modelius nuo tokia profesija prisidengiančių prostitučių.

Anot K.Korwin-Piotrowskos, pastarosios merginos liuksusinius blizgučius vertina labiau už savigarbą. Kai vienos merginos triūsia scenoje nuo ryto iki vakaro ir tenkinasi nebrangiais drabužiais, kitos esą nesugeba gyventi be dešimtis tūkstančių kainuojančių rankinių ir leidžiasi žeminamos ant jų tuštinantis turčiams.

Žurnalistė priminė, kad baudžiamas tik sąvadavimas, o ne prostitucija, tad paragino tokiu amatu užsiimančias merginas nesigėdyti savo pasirinkimo, neslapukauti ir kartu neteršti modelių vardo.

Tarptautinio žurnalo „Newsweek“ lenkiškas leidinys priminė, kad šalyje yra tik kelios solidžios modelių agentūros, užtat daugybė mažai arba išvis negirdėtų.

Pastarosios esą užsiima ne tiek modelių rengimu drabužiams demonstruoti, kiek vadinamosiomis palydos paslaugoms.

„Newsweek“ kalbinta viena buvusi „plaštakė" tvirtino, kad dalis merginų sąmoningai sutinka pelnytis iš prostitucijos, nes nesitiki išgarsėti scenoje. Tačiau daug į tokį verslą esą įtraukia nesąžiningi modelių agentūrų savininkai, įteigiantys, jog be rėmėjo paramos nepavyks prasimušti.

Tam lengviausiai yra įkalbamos iš provincijos kilusios studentės, kurios nori atsikratyti kompleksų ir pavydi miestietėms brangių rūbų.

Pastarosios merginos dažnai nuraminamos žodžiais, kad sutikus linksminti užsienietį niekas tėvynėje apie jų parsidavinėjimą nesužinos, nors šiais laikais tokios garantijos yra nieko vertos.

Nepasimokė iš aferos prieš dvejus metus

Prieš dvejus metus Lenkijoje jau buvo kilęs skandalas dėl modelių agentūrų atstovių bei „Mis Lenkija“ konkurso dalyvių užsiiminėjimo prostitucija.

Vroclavo teismas tada nuteisė lygtinai 2–3 metų bausmėmis penkias sąvadautojas, iš kurių dvi buvo modelių agentūros savininkės, o kitos trys – modelio karjerą iškeitusios į prostituciją bei sąvadavimą.

Per tyrimą paaiškėjo, kad mažiausiai šimtą modelių į prostitucijos verslą įviliojo legendinės Lenkijos roko grupės „Lady Pank“ įkūrėjo bei gitaristo ir dainininko Jano Borysewicziaus duktė Joanna bei buvusi žmona Danuta.

Motina su dukra įkūrė modelių agentūrą, tačiau verslą netrukus pakreipė kita linkme – ėmė siūlyti paneles verslininkams, sportininkams, politikams.

Dauguma parsidavinėjusių modelių turėjo sužadėtinius ar ilgalaikius partnerius ir juos apgaudinėjo sakydamos, kad vyksta į mados dienas, nors važiuodavo aptarnauti turtingų klientų ne tik visoje Lenkijoje, bet ir užsienio šalyse.

Paaiškėjo, kad prostitucija užsiėmė ir kai kurios iš turtingų ar garsių šeimų kilusios manekenės, todėl skandalo pažabojimu buvo suinteresuota nemažai įtakingų žmonių. Vieni todėl, kad naudojosi prostitutėmis, o kito todėl, kad parsidavinėjo jų dukterys ar partnerės.

Teisme vienas modelis prisipažino miegojęs su Čilės diplomatu, kita mergina – su Rusijos milijardieriumi Romanu Abramovičiumi, o dauguma labiausiai gyrė vieno arabų šeicho dosnumą.

Pastarasis į savo jachtą pasikviesdavo iš karto po keliolika lenkių ir mokėdavo visoms, nors į miegamąjį įsileisdavo tik labiausiai patikusias – jas apdovanodavo papildomai.

Minėtas šeichas esą irgi turėjo labai keistų įpročių, tačiau dėl didelio dosnumo merginos nėrėsi iš kailio norėdamos jam įsiteikti. Vieną patikusią lenkaitę šeichas pasiliko visai vasarai ir mergina per tris mėnesius uždirbo 100 tūkst. eurų.

Per teismą J.Borysewicz teigė, kad ji nesijaučia niekuo prasikaltusi, mat jos dėka merginos užsidirbo mokslams, automobiliams, o kai kurios net nusipirko butus, pasistatė namus.

Nors šiai sąvadautojai grėsė dešimties kalėjimo metų bausmė, ji kažkodėl buvo nuteista vien trejiems metams lygtinai ir neteko teisės penkerius metus užsiimti modelių verslu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.