Rusija plyšta juokais iš Kremliaus propagandistės šukuosenos

Kovo 27–balandžio 2 dienomis Vietname, Hanojaus mieste, vyks 134-oji Tarpparlamentinės sąjungos asamblėja. Jos metu skandalingą pranešimą apie tariamus ukrainiečių nusikaltimus Donbase ketina skaityti ir įspūdinga šukuosena garsėjanti Rusijos parlamentarė Valentina Petrenko.

Labiausiai V.Petrenko garsėja savo šukuosena, bet dabar ši Rusijos senatorė parlamentarams iš viso pasaulio skleis Kremliaus versiją apie įvykius Ukrainoje.<br>„YouTube“ nuotr.
Labiausiai V.Petrenko garsėja savo šukuosena, bet dabar ši Rusijos senatorė parlamentarams iš viso pasaulio skleis Kremliaus versiją apie įvykius Ukrainoje.<br>„YouTube“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 21, 2015, 1:25 PM, atnaujinta Jan 8, 2018, 2:46 PM

Chakasijos respublikai atstovaujanti Rusijos senatorė 59 metų V.Petrenko iki šiol labiau žinoma buvo nebent savo šalyje.

Oficialiame Rusijos parlamento leidinyje „Parlamentskaja gazeta“ pristatoma kaip Federacijos Tarybos narė, socialinių reikalų ekspertė ir visuomeninio judėjimo „Rusijos motinos“ pirmininkė V.Petrenko pasiryžusi 160 šalių parlamentarams parodyti filmą, kuriame esą įrodoma, jog ukrainiečių kariai kankino ir tyčiojosi iš Donecko ir Luhankso „liaudies respublikų“ gyventojų.

„Pasaulis turi sužinoti tiesą apie Donbaso žmonių kankinimą. Tarpparlamentinė sąjunga vienija daugiau nei 160 šalių, tai yra pati autoritetingiausia tarptautinė parlamentinė organizacija. Aš jiems papasakosiu apie padėtį Novorusijoje“, – žadėjo parlamentarė.

V.Petrenko iki šiol vengdavo reikštis tarptautinėje arenoje, tačiau Rusijoje yra garsi dar nuo sovietinių laikų. Ir ne tik dėl savo pedagoginės veiklos – sovietmečiu ji buvo garsi komjaunimo instruktorė, komunistų partijos narė, o vėliau, pakeitusi kelias partijas, tapo Vladimirą Putiną remiančios „Vieningosios Rusijos“ partijos nare.

Labiausiai V.Petrenko yra žinoma dėl savo garsiosios šukuosenos, nors pati senatorė tikino jau pavargusi kalbėti apie savo plaukus.

„Mano plaukai tiesiog garbanojasi, sukeliu juos aukštyn, ir viskas“, – sykį yra rėžusi parlamentarė, dėl kurios šukuosenos iki šiol pokštauja internautai.

Beje, Kremliaus propagandos apie įvykius Rytų Ukrainoje gali tekti klausytis ir lietuviams. Į minėtą asamblėją turėtų vykti ir Lietuvos Seimo nariai socialdemokratas Gediminas Kirkilas, Darbo partijos frakcijos atstovas Vytautas Gapšys, parlamento kanclerė Daiva Raudonienė ir Seimo kanceliarijos Tarptautinių ryšių departamento Tarptautinių organizacijų skyriaus patarėja Laura Šumskienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.