Rusijos muitininkai lagamine atrado „zoologijos sodą“

Maskvoje muitinės pareigūnai areštavo moterį,  kuri siaubingomis sąlygomis lagamine gabeno tai, ką muitininkai pavadino „zoologijos sodu“. Keleivė į Rusiją bandė įvežti 108 egzotinius gyvūnus, rašo „The Daily Mail“.

Keleivė į lagaminą sugebėjo sutalpinti 55 gyvates, 35 driežus, 7 vėžlius, 6 lemūrus, dvi beždžiones ir, kaip manoma, leopardo jauniklį.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Keleivė į lagaminą sugebėjo sutalpinti 55 gyvates, 35 driežus, 7 vėžlius, 6 lemūrus, dvi beždžiones ir, kaip manoma, leopardo jauniklį.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 7, 2015, 5:13 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 9:19 AM

Lagamine, kurį kontrabandininkė gabeno lėktuvu, pareigūnai rado 55 gyvates, 35 driežus, 7 vėžlius, 6 lemūrus, dvi beždžiones ir, kaip manoma, leopardo jauniklį.

Du krokodilų jaunikliai kelionės neišgyveno, o likę gyvūnai po jos atrodė išsigandę ir išsękę. Jiems teko ištverti 10,5 tūkst. kilometrų kelionę iš Džakartos į Maskvą.

Šiuos gyvūnus pareigūnai atrado, kai Domodedovo oro uoste apžiūrėjo 27 kilogramus svėrusį lagaminą. Moteris, kuriai priklausė lagaminas skrido iš Indonezijos su persėdimu Katare.

„Gyvūnus ji gabeno mažuose narveliuose ir plastikinėse dėžutėse, o gyvatės buvo sugrūstos į nedidelius medžiaginius maišelius“, – apie pasibaisėtinas sąlygas, kuriomis kontrabandininkė gabeno gyvūnus, pasakojo muitinės atstovė.

Specialistai bando nustatyti, kokiai žinduolių rūšiai priklauso neatpažinto kačių šeimos atstovo jauniklis. Gyvūnėlio akys šviesiai žalios, o kailiukas dryžuotas.

Spėjama, kad tai leopardo jauniklis. Ši rūšis yra įrašyta į Raudonąją knygą.

Jei šis specialistų spėjimas pasitvirtins, moteriai grės septyni metai įkalinimo. Šiuo metu ji sulaikyta ir laukia, kol paaiškės kaltinimai.

Sulaikytoji sakė, kad gyvūnus ji Indonezijos turguje nusipirko po 200 dolerių (184 eurus).

Moteris neigė, kad gyvūnus ketino parduoti juodojoje rinkoje ir tvirtino, jog jie buvo skirti veisimui.

Prekyba egzotiniais gyvūnais Rusijoje yra pelningas užsiėmimas, nes privatūs zoologijos sodai šalyje ypač madingi tarp turtuolių.

Konfiskuoti gyvūnai buvo ištroškę ir alkani. Juos perdavė Maskvos „Exotic Park“ zoologijos sodo  darbuotojams, kurie gyvūnais rūpinsis kol paaiškės jų ateitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.