JAV ginklų mėgėjus pašaudyti kviečia atrakcionų parkas

Magiškasis Disneilendas – vos už 10 kilometrų. Bet smalsuolius JAV Floridos valstijoje traukia ne peliukas Mikis ar ančiukas Donaldas, o atrakcionų parkas „Machine Gun America“ (MGA), kur lankytojai smaginasi šaudydami iš automatinių ginklų.

Ginklų mėgėjams atrakcionų parkas „Machine Gun America“ yra tikras rojus – čia galima pašaudyti iš kokio nori šautuvo.
Ginklų mėgėjams atrakcionų parkas „Machine Gun America“ yra tikras rojus – čia galima pašaudyti iš kokio nori šautuvo.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 11, 2015, 6:00 AM, atnaujinta Jan 7, 2018, 2:25 AM

Anksčiau šiame Orlando miesto kvartale veikė įmantrus didkepsnių ir jūrų gėrybių restoranas, bet dabar amerikiečiai kviečiami į „automatinio adrenalino karalystę“.

Taip, pernai gruodį duris atvėręs MGA iš pradžių buvo peikiamas, mat 2014-ųjų vasarą 9 metų mergaitė iš pistoleto-kulkosvaidžio „Uzi“ nušovė savo instruktorių.

„Kaip galėjo taip nutikti?“ – ironiškai klausė „Daily Mail“, o „The Orlando Sentinel“ apžvalgininkė Beth Kassab pažymėjo: „Kažkaip nejauku, kai gali sustoti prie kelio netoli restorano „Denny’s“, susimokėti grynaisiais ir čiupti automatinį šautuvą – nereikia jokių treniruočių.“

Prie įėjimo MGA lankytojus pasitinka visas būrys parko, kuris yra pastato viduje, darbuotojų. Interjeras šviesus, spalvos neutralios. Išsiskiria tik ryškiai raudonos kėdės.

Bilietų kaina – nuo 99 iki 399 dolerių. Nuo to, kiek pinigų paklosi, priklauso tai, iš kokių ginklų šaudysi.

Pasirinkimas įvairiausias – gali pyškinti iš revolverio „Cimarron“ arba siautėti pasigriebęs kulkosvaidį RPD – kaip Sylvesterio Stallone suvaidintas Rembo.

Į atrakcionų parką įleidžiami net 13 metų paaugliai.

Tiesa, būtina, kad nepilnamečius lydėtų bent vienas iš tėvų arba globėjas.

Ginklų mėgėjams MGA yra tikras rojus. Nori pasijusti tarsi filme, kuriame be gailesčio šaudomi zombiai?

Čiupk automatą „Kalašnikov“ arba revolverį „The Raging Bull“ („Įsiutęs bulius“).

Patinka filmai apie mafiją ir drąsius policininkus? Prašom pasirinkti tarp M16 iš „Žmogaus be veido“ („Scarface“) ir „.44 Magnum“ kalibro modelio, iš kurio buvo šaudoma filme „Purvinasis Haris“ („Dirty Harry“).

Specialūs paketai siūlomi norintiems šaudyti vien iš automatinių ginklų, taip pat tiems, kuriuos žavi specialiųjų pajėgų operacijos.

„Specialiųjų operacijų“ paketas pas mus vienas populiariausių, nors ir kainuoja nemažai – 189 dolerius. Manau, kad taip yra dėl kompiuterinių žaidimų populiarumo“, – teigė MGA saugumo direktorius Wesas Dossas.

Šaudymo salės beveik niekuo nesiskiria nuo tų, kokios matomos filmuose apie policijos darbą. Turbūt nenuostabu, kad į MGA teisėsaugos institucijų agentai užsuka itin dažnai.

„Bet ne tik jie. Čia žmonės atvyksta su šeimomis, į parką siūloma užeiti ir įvairių konferencijų dalyviams. Pasitaiko ir porų, kurioms šaudymas yra pasimatymo dalis“, – pasakojo W.Dossas.

Įvairius ginklus kovo pabaigoje išbandė ir britų dienraščio „The Independent“ žurnalistė Victoria Bekiempis. Nuo jos, kaip ir nuo visų kitų lankytojų, nė per žingsnį nesitraukė saugumo instruktorius.

„Išėjusi iš MGA pradėjau svarstyti, ar žmonės be reikalo puola į paniką dėl parko, akivaizdžiai skirto smalsiems turistams vilioti, ar vis dėlto jie turi teisę baimintis dėl tokio šaunamųjų ginklų aukštinimo?

Šaudyti man galbūt nebuvo malonu. Bet išsivežu teigiamą patirtį – sužinoti daugiau apie ginklus man atrodo ne tik naudinga, bet ir būtina“, – rašė V.Bekiempis.

„Natūralu, kad vieniems žmonėms mūsų veikla patinka, kitiems – ne.

Mane patį labiau baugina tam tikros verslo rūšys, kurios amerikiečių nedomina taip, kaip ginklai, – visą parą veikiančios alkoholio ar pornografijos prekių parduotuvės“, – pridūrė W.Dossas. („The Independent“, LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.