B. Obama žurnalistus juokino savo „vertėju į pykčio kalbą“

Neva tikrąsias B.Obamos mintis įgarsino komikas K.M.Key.<br>AP nuotr.
Neva tikrąsias B.Obamos mintis įgarsino komikas K.M.Key.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 26, 2015, 5:06 PM, atnaujinta Jan 5, 2018, 8:36 PM

Artėjantys JAV prezidento rinkimai antrąją kadenciją baigiančiam dabartiniam šalies lyderiui Barackui Obamai tapo puikiu įkvėpimo šaltiniu įvairiems pokštams, kuriuos jis žarstė per tradicinę Baltųjų rūmų spaudos atstovų vakarienę. Be to, susirinkusiuosius nustebino ir originalus B.Obamos sprendimas šalia savęs pasistatyti „vertėją į pykčio kalbą“, rašo AP.

„Nuostabu, kaip greitai bėga laikas, – į svečius kreipėsi B.Obama. – Netrukus vyks pirmoji prezidento rinkimų kova. Bent jau aš nekantrauju pamatyti, kurį kandidatą pasirinks broliai Kochai.“

Broliai Kochai – vieni turtingiausių JAV verslininkų, per rinkimus dažniausiai paremiantys kurį nors Respublikonų partijos kandidatą.

„Marco Rubio, Randas Paulas, Tedas Cruzas, Jebas Bushas, Scottas Walkeris... Kam gi bus įteikta ta raudona rožė?“ – juokaudamas klausė B.Obama.

Prezidentas taip pat priminė, kad demokratams rinkimuose greičiausiai atstovausianti Hillary Clinton savo kampaniją pradėjo anoniminiu apsilankymu restorane „Chipotle“, įgėlė respublikonei Michele Bachmann.

Renginyje pasirodžiusi komikė Cecily Strong iš populiarios laidos „Saturday Night Live“ kūrėjų komandos privertė žurnalistus paskui ją kartoti ir prisiekti, kad jie nerašys apie H.Clinton išvaizdą – „nes tai nėra žurnalistika“.

Vis dėlto turbūt labiausiai svečius sužavėjo greta B.Obamos pasirodęs jo „vertėjas į pykčio kalbą“. Toks vadinamojo Liuterio vaidmuo atiteko komikui Keeganui Michaelui Key iš serialo „Key & Peele“.

„Vertėjas“ juokais parodė, ką esą B.Obama iš tikrųjų mano žarstydamas mandagias ir aptakias frazes – apie pačią Baltųjų rūmų spaudos atstovų vakarienę, apie rinkimų kampanijų finansavimą, apie žmonijos sukeliamą klimato kaitą.

Parengė Gintaras Radauskas

Visa JAV prezidento B.Obamos kalba:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.