Kinai į laidotuves renkasi pažiūrėti striptizo

Kinijoje tikima, kad jei gyvenimo keliu ėjai dorai ir garbingai, per laidotuves išlydėti tavęs iš šio pasaulio susirinks minios žmonių. Kaimo vietovių gyventojai pastebėjo, kad laidotuvėms nusamdžius striptizo šokėjas gedėtojų atsiranda gerokai daugiau, rašo „The Independent“.

Kinai tiki, kad kuo daugiau žmonių ateina į laidotuves, tuo labiau pagerbtas mirusysis.<br>„Youtube“ nuotr.
Kinai tiki, kad kuo daugiau žmonių ateina į laidotuves, tuo labiau pagerbtas mirusysis.<br>„Youtube“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 26, 2015, 9:32 AM, atnaujinta Jan 5, 2018, 9:21 PM

Kinijos kultūros ministerijai toks necivilizuotas kaimo gyventojų elgesys galiausiai įgriso. Todėl Pekinas nusprendė su tuo susidoroti ir uždraudė laidotuvėms samdyti striptizo šokėjas. Buvo nutarta, kad policija galės įsiveržti ir nutraukti laidotuves, jei jose dalyvaus apsinuoginusios šokėjos.

Tokį Pekino sprendimą lėmė du pastarieji nutikimai Hebėjaus ir Dziangsu provincijose. Ten laidotuvių metu egzotiškos šokėjos surengė „nešvankius pasirodymus“, nors striptizas Kinijoje draudžiamas. Hebėjaus provincijoje šokėjų pasirodymas vyko naktį viešoje kaimo aikštėje.

„Iš pradžių jos aistringai šoko, o tada apsinuogino. Per visą pasirodymą už šokėjų esančiame ekrane buvo rodoma mirusiojo nuotrauka, o šonuose buvo surašyti gedulingi dvieiliai“, – pasakojo įvykio liudininkas.

Panašus atvejis šiemet buvo ir Handano mieste. Šešios šokėjos atvyko į laidotuves, bet policija jas sulaikė ir nubaudė grupės vadovą.

Laidotuvėse pasirodymus rengiančios striptizo šokėjos – Kinijoje ne naujovė. 2006 metais penki žmonės buvo sulaikyti už „nešvankius pasirodymus“ Dziangsu provincijoje.

Kinijos naujienų portalas „Xinhua“ pranešė, kad samdyti striptizo šokėjas tapo įprasta. Esą žmonės įsitikinę, kad kuo daugiau žmonių atvyks į laidotuves, tuo labiau bus pagerbtas velionis.

Atrodo, visiškai nesvarbu, kad gedėtojai susirenka tik akių į apsinuoginusias merginas paganyti.

Kultūros ministerija teigė, kad imsis griežtesnės kaimo gyventojų kultūrinės veiklos kontrolės. Striptizas ir kitos nelegalios pramogos ten yra populiarios, nes trūksta kitokio pobūdžio kultūrinių renginių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.