Teismas Graikijoje už grotų pasodino jau mirusį žmogų

Graikijoje vyrui už elektros vagystę buvo skirta 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmė. Atrodytų, kad tai – įprastas teismo sprendimas, tačiau su juo susijusi viena problema – vyras teismo nutarties metu jau buvo miręs, praneša „Associated Press“. 

C.Bakelas prašė atidėti teismo procesą, kad galėtų pristatyti mirties liudijimą. Bet teismas nesutiko.<br>„Wikipedia“ nuotr.
C.Bakelas prašė atidėti teismo procesą, kad galėtų pristatyti mirties liudijimą. Bet teismas nesutiko.<br>„Wikipedia“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 30, 2015, 6:01 PM, atnaujinta Jan 5, 2018, 8:02 AM

Nuteistojo advokatas Christosas Bakelas Salonikų miesto teismui aiškino, kad jo klientas yra miręs ir prašė atidėti teismo posėdį, kol jis galės pristatyti mirties liudijimą. Tačiau teismas nesutiko ir antradienį nuteisė vyrą jam nedalyvaujant.

Salonikų miesto policijos įrašuose užfiksuota, kad bedarbis 46 metų trijų vaikų tėvas mirė balandžio 8 dieną. Tačiau C.Bakelas apie tai nebuvo informuotas iki pat teismo posėdžio išvakarių. 

Kaltinimai mirusiąjam buvo mesti praėjusiais metais, kai prie jo buto buvo iš naujo prijungtas elektros tiekimas. Jį elektros kompanija buvo nutraukusi už nesumokėtas sąskaitas.

C.Bakelas vėliau neslėpė, kad teismo sprendimas jį pribloškė. Advokatas tikino, esą nieko panašaus nėra patyręs net per 25 darbo metus teisininko profesijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.