Milijardieriui D. Rockefelleriui šeštą kartą persodinta širdis

Garbaus amžiaus milijardieriui ir filantropui Davidui Rockefelleriui šeštą kartą per 38 metus sėkmingai persodinta širdis, rašo Bobis Flanaganas portale „worldnewsdailyreport.com“. Nors straipsnio autorius apie tai nekalba, į Guinesso rekordų knygą šis 99 metų amerikietis tikrai turėtų pakliūti.

Širdies persodinimo operacija, kuri truko šešias valandas ir kurią atliko privačių chirurgų komanda milijardieriaus pagrindinėje gyvenamojoje vietoje – šeimos dvaro rūmuose Pocantico Hills kaime.<br>lrytas.lt nuotr.
Širdies persodinimo operacija, kuri truko šešias valandas ir kurią atliko privačių chirurgų komanda milijardieriaus pagrindinėje gyvenamojoje vietoje – šeimos dvaro rūmuose Pocantico Hills kaime.<br>lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 1, 2015, 1:37 PM, atnaujinta Jan 5, 2018, 7:00 AM

Širdies persodinimo operacija, kuri truko šešias valandas ir kurią atliko privačių chirurgų komanda milijardieriaus pagrindinėje gyvenamojoje vietoje – šeimos dvaro rūmuose Pocantico Hills kaime netoli Niujorko – nenuilstančio legendinio verslininko, atrodo, per daug nenuvargino.

Pirmą kartą širdis jam buvo persodinta 1976 metais po tragiškos automobilio avarijos, kai verslininkas patyrė širdies infarktą. Po 24 valandų jį operavo, o po savaitės jis jau pakilo iš lovos ir pradėjo vaikščioti.

99 metų senolis leido reporteriams užduoti jam keletą klausimų praėjus vos 36 valandoms po operacijos, tuo pačiu patvirtidamas, kad amerikiečių garsenybės sveikata yra puiki, rašo autorius.

„Kiekvieną sykį, kai aš gaunu naują širdį, aš tarsi pajuntu per mano kūną nuvilnijantį gyvenimo kvėpavimą. Aš pasijuntu pakrautas energijos ir žvalus“, – sakė jis reporteriams. Paklaustas apie savo ilgaamžiškumo paslaptį D.Rockefelleris maloniai šypsodamasis atsakė: „Žmonės dažnai man užduoda šį klausimą, o aš visada atsakau tą patį: mylėkite gyvenimą. Gyvenkite paprastai, žaiskite su savo vaikučiais, džiaukitės tuo, ką turite, leiskite laiką su gerais ištikimais draugais“.

„Aš per savo gyvenimą uždirbau labai daug pinigų, bet didžiają jų dalį išdalinau. Nėra prasmės jų turėti, jeigu negali dalintis su kitais“, – paaiškino garsusis filantropas.

Žmogus, kuriam 1988 ir 2004 metais buvo atliktos dar ir dvi inkstų persodinimo operacijos, su dideliu optimizmu kalba apie savo sveikatą ir yra geros nuotaikos. Juokaudamas jis sakė susirinkusiems žurnalistams, kad tikisi sulaukti 200 metų amžiaus.

Davidas Rockefelleris po šeštosios per 38 metus širdies persodinimo operacijos keletą savaičių ilsėsis savo privačioje Hanuatu saloje.

Parengė Leonas Grybauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.