Rusijoje pasipylė įtarimai dėl naujosios princesės

Jungtinė Karalystė džiūgauja gimus naujajai princesei, tuo metu Rusijoje pasklido keisčiausi gandai apie mergaitės gimimą. Rusijoje kalbama, kad naujosios princesės gimimas yra sąmokslo teorija. Esą iš tikrųjų mažąją princesę išnešiojo surogatinė motina, rašo „The Daily Mail“.

Daugybė žmonių Rusijoje teigia, kad hercogienė po gimdymo atrodė per gerai.<br>„AP“ nuotr.
Daugybė žmonių Rusijoje teigia, kad hercogienė po gimdymo atrodė per gerai.<br>„AP“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-05-04 13:03, atnaujinta 2018-01-05 01:40

Tai ne vienintelė Rusijoje pasklidusi sąmokslo teorijos versija apie Jungtinės Karalystės naujagimę princesę.

Kiti žmonės šalyje teigia, neva gegužės 2 diena, kuri sutampa su Rusijos imperatorės Jekaterinos II gimimo diena, nėra tikrasis mergaitės gimtadienis. Kalbama, kad princesė gimė keliomis dienomis anksčiau, tačiau karališkoji pora tai nuslėpė.

Vienas pagrindinių prokremliaus laikraščių skelbė, kad Kembridžo hercogienė Catherine dėl šalies gyventojų rizikavo mažylės sveikata, nes viešumoje pasirodė taip anksti.

Rusijoje atsirado ir kitokių įtarimų. Viena moteris teigė, esą hercogienė tiesiog negalėjo taip gerai atrodyti po gimdymo.

„Jei ji tikrai pati pagimdė, tai turėjo įvykti prieš kelias dienas“, – laikraščiui „Komsomolskaja pravda“ sakė Rusijos gyventoja.

„Pažiūrėkite į kūdikį. Ji visiškai neatrodo kaip ką tik gimusi. Jai mažiausiai trys dienos“, – savo įtarimais dalijosi kita šalies gyventoja. Atsirado ir tokių, kurie manė, jog princesei jau septynios ar net dešimt dienų, nes jos veido oda lygi ir šviesi.

„Nesvarbu, ar ji pagimdė su geriausių daktarų priežiūra. Nėra nieko, kas galėtų padėti moteriai atsistoti ant kojų praėjus vos penkioms valandom po gimdymo ir išeiti iš klinikos“, – įtarimais žarstėsi Rusijos moterys.

Tuomet pareiškimai apie naujagimę princesę tapo dar keistesni ir mažiau tikėtini. Teigiama, kad hercogienė mergaitės pati išvis nepagimdė.

Viena Rusijos gyventoja tvirtino, kad hercogienė, matyt, nešiojo netikrą nėščiosios pilvą, o vaikelį pagimdė surogatinė motina. Ji tiesiog negalėjo patikėti, kad ką tik pagimdžiusi motina sugebėjo pasirodyti viešai ir šypsodamasi mojuoti žmonėms.

Netrukus atsirado daugybė žmonių, kurie pritarė tokiam nepaprastam pareiškimui. Jie teigė, kad Catherine „negalėjo atrodyti tokia spindinti“. Kiti tvirtino, esą jos akyse nematyti motiniško žvilgsnio.

„Pažiūrėkite į Dianą. Ši Kate tėra aktorė iš Bekingemo rūmų teatro. Ji niekada negimdė!“ – piktinosi viena komentatorė.

„Tik vyrai ir mergaitės, kurie niekada negimdė, gali patikėti šia istorija“, – atkakliai tvirtino kita komentatorė.

Laikraštis apklausė ir ginekologę iš Maskvos Olga Perovskaja, kuri perspėjo Rusijos moteris jokiu būdu nesekti Kate pavyzdžiu.

„Mūsų šalyje, jei viskas yra gerai, motina palieka gimdymo namus po trijų ar keturių dienų“, – pasakojo ji.

O.Perovskaja gyrė hercogienę ir vadino jos poelgį labai „herojišku“, tačiau pabrėžė, kad jis neabejotinai rizikingas.

„Žmonių minia nėra labai sterili aplinka. Naujagimė galėjo pasigauti kokį nors virusą. Tikėkimės, kad mergaitė užaugs sveika ir graži“, – savo nerimavimais dėl naujagimės sveikatos dalijosi ginekologė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.