Sumo imtynininkai rungtyniavo verkiančių vaikų festivalyje

Dažniausiai verkiantys vaikai nedžiugina nei tėvų, nei aplinkinių. Bet keistenybių kupinoje Japonijoje jau 400 metų vyksta „Naki Zumo“ festivalis, kurio metu verkiantys vaikai atneša pergalę, rašo „The Daily Mail“.

Festivalio metu sumo imtyninkai iškelia mažylius į viršų ir rungtyniauja, kuris verks ilgiau ir garsiau.<br>„Scanpix“ nuotr.
Festivalio metu sumo imtyninkai iškelia mažylius į viršų ir rungtyniauja, kuris verks ilgiau ir garsiau.<br>„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-05-11 17:46, atnaujinta 2018-01-04 06:04

Festivalio metu sumo imtynininkai iškelia mažylius į viršų ir rungtyniauja, kuris verks ilgiau ir garsiau.

Jei vaikai nepravirksta, į areną žengia teisėjas ir bando išgąsdinti mažylius. Teisėjas dėvi tradicines kaukes ir leidžia įvairius gąsdinančius garsus. Manoma, kad šis ritualas padeda iš  vaikų išvalyti blogas emocijas, lemia  gerą sveikatą ir atbaido piktąsias dvasias.

Festivalis jau 4 amžius kasmet vyksta įvairiose šalies šventyklose. Šiemet jis vyko Jokohamos miesto „Kamitori Maekawa“ šventykloje.

Festivalis sutampa su Japonijos vaikų diena, kuri kasmet švenčiama gegužės 5 dieną. Festivalio metu tėvai yra pasirengę sumokėti iki 70 svarų (94 eurus), kad jų vaikai galėtų dalyvauti rungtyje.

Po ritualo sumo imtyninkai parodo vaikus miniai. Tuomet mažyliai grąžinami tėvams, kurie džiugiai fotografuojasi su kūkčiojančiais mažyliais.

Parengė Eglė Tamošauskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.