Kaip iš filmo: kanadietis virš miesto skrido su balionų puokšte

Turbūt nemažai žmonių yra matę žavų animacinį filmą „Aukštyn“, kuriame vyras savo namą į dangų pakelia balionais. Panašiai pasielgti nusprendė ir vienas kanadietis. Jaunas vyras prie sodo kėdės pririšo apie šimtą helio balionų ir praskriejo virš Kalgario miesto. Už šią išdaigą vyrą sulaikė policija, rašo BBC.

Taip vaikinas norėjo padaryti reklamą savo valymo priemonių įmonei.<br>„Twitter“ nuotr.
Taip vaikinas norėjo padaryti reklamą savo valymo priemonių įmonei.<br>„Twitter“ nuotr.
Šį reginį socialiniame tinkle „Twitter“ paviešino garsus vietinis grafikos dizaineris Tomas Warne'as.<br>„Twitter“ nuotr.
Šį reginį socialiniame tinkle „Twitter“ paviešino garsus vietinis grafikos dizaineris Tomas Warne'as.<br>„Twitter“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Jul 9, 2015, 10:00 AM, atnaujinta Oct 27, 2017, 6:25 AM

26 metų Danielis Boria aiškino, jog parašiutu norėjo nusileisti į Kalgario „Stampede“ parko stadione vykusį rodeo. Tokiu būdu jis ketino padaryti reklamą savo valymo priemonių įmonei.

D.Boria pasakojo, jog tuo metu, kai balionai jį pakėlė per auštai, jis persivertė per galvą ir nuslydo nuo kėdės.

Policijos viršininkas Kyle'as Grantas teigė, kad niekas nežino, kur pradingo kėdė.

Šį pramuštgalvišką sumanymą vyras bandė įvykdyti sekmadienį. Galiausiai D.Boria nusileido ant vejos už miesto ribų ir susižeidė alkūnę.

Jaunuoliui pirmiausia buvo suteikta medicinos pagalba, o paskui jį sulaikė policija.

„Aš sėdėjau ant lauko kėdės ir pro debesis žvelgiau žemyn į skriejančius „Boeing 747“ tipo lėktuvus. Tada pakėliau akis aukštyn į puokštę helio balionų“, – apie savo nuotykį pasakojo D.Boria.

„Kai pakilau į tam tikrą aukštį, vėjas ėmė pūsti gana smarkiai. Aš verčiausi iš kėdės, o ore, rodos, tvyrojo 30 laipsnių šaltis. Žvelgiau žemyn ir mačiau, kaip rodeo tolsta kartu su visomis mano svajonėmis“, – tęsė vaikinas.

Keletas žmonių, kurie danguje pastebėjo šį keistą reginį, apie tai paskelbė socialiniuose tinkluose.

„Tikiuosi, tai ne kontrolę praradęs rodeo balionų pardavėjas“, – savo „Twitter“ paskyroje rašė vietinis grafikos dizaineris Tomas Warne'as. Kartu jis paviešino ir reginio nuotrauką.

D.Boria buvo nubaustas už netinkamą elgesį, kuris kėlė grėsmę gyvybei. Nuotykių mėgėjo gali laukti ir daugiau nuobaudų.

„Tai pirmas toks įvykis per visą mano karjerą. Dažniausiai kažką panašaus galima išvysti tose pasiutusiose televizijos laidose, kuriose rodoma, ko nereikėtų daryti“, – kalbėjo K.Grantas.

„Vis dar neaišku, ar kėdė liko danguje“, – sakė pareigūnas ir pridūrė, kad kėdės taip niekas ir nerado.

Šiam triukui atlikti prireikė 120 didelių balionų ir helio dujų, kurios kainavo maždaug 9,5 tūkst. dolerių (8,6 tūkst. eurų).

Vaikinas tvirtino, jog prieš tai norėjo iššokti su parašiutu, tačiau nerado piloto, kuris padėtų įgyvendinti jo ketinimus. Dėl to jis ėmėsi šios nutrūktgalviškos idėjos.

„Aš numaniau, kad jie bus šiek tiek sutrikę. Bet padėtis jau gerokai blogesnė nei galvojau“, – policijos reakciją komentavo D.Boria.

Galiausiai vyrukas buvo paleistas už užstatą.

Parengė Eglė Tamošauskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.