Tokios popiežiaus kalbos dar nebuvo: išvadino „velnio mėšlu“

Popiežius Pranciškus ketvirtadienį rėžė vieną įsimintiniausių kalbų per visą savo kadenciją. Pontifikas pavadino nevaržomą pinigų siekimą „velnio mėšlu“. O pasaulio lyderius išvadino bailiais, atsisakančiais apginti pasaulį nuo išnaudojimo, rašo CNN.

Popiežiaus kalba nustebino visus susirinkusiuosius.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Popiežiaus kalba nustebino visus susirinkusiuosius.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Popiežiaus kalba nustebino visus susirinkusiuosius.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Popiežiaus kalba nustebino visus susirinkusiuosius.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Jul 10, 2015, 10:34 AM, atnaujinta Oct 27, 2017, 2:11 AM

Kalbėdamas Bolivijoje jo pasiklausyti susirinkusiai miniai, popiežius ragino vargšus ir nuskriaustuosius sukilti prieš „naująjį kolonializmą“, įskaitant korporacijas, laisvosios prekybos sutartis, griežtą taupymą ir „komunikacijos priemonių mobilizaciją“.

„Naujasis kolonializmas turi skirtingus veidus. Kartais jis pasirodo kaip anonimiška turto įtaka: korporacijos, skolinimo agentūros, tam tikri laisvos prekybos susitarimai ir taupymo priemonių įvedimas, kuris visada užveržia diržą darbininkams ir vargšams“.

„Ši sistema tapo nebetoleruotina: ūkininkams ji atrodo netoleruotina, darbininkams ji atrodo netoleruotina, bendruomenėms ji atrodo netoleruotina, žmonėms ji atrodo netoleruotina. Net pačiai žemei ji atrodo netoleruotina“, – kalbėjo popiežius.

Tokia popiežiaus kalba gerokai nustebino ir tikinčiuosius, ir dvasininkus.

Popiežius Pranciškus vartojo stipriausią žodyną, kokį tik kada nors yra vartoję popiežiai kalbėdami apie vargšus“, – rašė vienas jėzuitų dvasininkas James Martinas socialiniame tinkle „Twitter“.

Savo ilgoje kalboje popiežius taip pat atsiprašė už „daugybę sunkių nuodėmių“, kurias katalikų bažnyčia įvykdė vietiniams „Dievo vardu“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.