„United Airlines“ pilotas tualete skandino šovinius

Skrydžio į Vokietiją metu oro linijų „United Airlines“ pilotas išmetė turėtus šovinius į tualeto, kuris prieinamas visiems keleiviams, šiukšlių dėžę, rašo „The Daily Mail“.

Stiuardesė lėktuvo tualeto šiukšlių dėžėje netikėtai rado 10 šovinių.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Stiuardesė lėktuvo tualeto šiukšlių dėžėje netikėtai rado 10 šovinių.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 12, 2015, 8:57 AM, atnaujinta Oct 26, 2017, 5:21 PM

Transporto apsaugos administracija kartu su oro linijų bendrove ketvirtadienį teigė, kad pradėjo tirti šį įvykį.

„United Airlines“ atstovė Karen May pritarė, kad pilotui nederėjo kulkų išmesti tualete. Bet kol kas už šį poelgį jis nėra atleistas.

K.May aiškino, jog po rugsėjo 11-tosios įvykių skrydžiuose, vykdomuose šalies viduje, pilotams lėktuvuose leidžiama turėti ginklą. Tokiu būdu bandoma kuo labiau sumažinti užgrobimų grėsmę.

Birželio 23 dieną lėktuvas skrido iš Hiustono į Miuncheną. Pilotas netikėtai pastebėjo, kad savo krepšyje turi kulkų ir nusprendė jomis atsikratyti tualete.

Visų pirma kulkas jis išmetė į šiukšlių dėžę, o po to sumąstė nuleisti į tualetą. Vokietijoje ginklų laikymui yra taikomos labai griežtos taisyklės.

„Jis iš tiesų neteisingai atsikratė amunicijos, tačiau greičiausiai pilotas už šį incidentą nebus nubaustas“, kalbėjo K.May.

Transporto saugumo administracija ir Federalinė aviacijos administracija ne iš karto pakomentavo šią situaciją.

Tuo tarpu „United Airlines“ atsisakė atskleisti piloto tapatybę. Manoma, kad greičiausiai šio įvykio kaltininkas yra labai patyręs pilotas. Reikia daugybės metų stažo, kad pilotas taptų vienos didžiausių JAV oro linijų bendrovės tarptautinio skrydžio kapitonu.

K.May atskleidė, kad „United Airlines“ šio piloto neatleido, tačiau neprasitarė ar šiuo metu jam leidžiama skraidyti.

„Mes tiriame įvykį. Negaliu pateikti jums daugiau informacijos apie šį pilotą. Tegaliu pasakyti, kad jis vis dar yra su mumis“, – kalbėjo oro linijų atstovė.

Pirmieji apie šį įvykį pranešė „The Aviation Herald“. Pranešime buvo teigiama, jog stiuardesė šiukšlių dėžėje ieškojo žiedo, kurį pametė keleivis. Bet vietoj jo užtiko 10 šovinių ir pranešė apie neįprastą radinį skrydžio kapitonui.

Pilotas nuleido kulkas į tualetą, bet suprato, jog skrydžio palydovė vis tiek praneš apie tokį įvykį. Todėl kapitonas Vokietijos institucijas apie šį nutikimą perspėjo pats.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.