Rusijos kaimas savaitgalį linksminsis uodų festivalyje

Daugumai žmonių uodai – didžiausias priešas, tačiau Rusijos gilumoje vabzdžiai šį savaitgalį galės džiaugtis būtent jiems skirtu festivaliu, skelbia BBC.

Šventė Bereznikuose bus rengiama jau trečią kartą, tačiau ir organizatoriai prisipažįsta, kad viskas prasidėjo tik nuo noro papokštauti.<br>„Youtube“ nuotr.
Šventė Bereznikuose bus rengiama jau trečią kartą, tačiau ir organizatoriai prisipažįsta, kad viskas prasidėjo tik nuo noro papokštauti.<br>„Youtube“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 16, 2015, 2:24 PM, atnaujinta Oct 25, 2017, 9:27 PM

Uralo kalnuose esantis kaimelis Bereznikai nuo penktadienio iki prie vietinio tvenkinio šėls uodų festivalyje.

Viena iš keisčiausių šventės pramogų – „skaniausios merginos“ rinkimai, kurių metu šortais ir marškinėliais apsirengusios kaimelio moterys rungtyniauja, kuriai per 20 minučių įkas daugiausiai kraujasiurbių.

„Ekspertų komisija ir gydytojas įvertins jų kūnus ir daugiausiai įkandimų turinti mergina bus paskelbta nugalėtoja“, – pasakojo organizatorė Natalija Paramonova.

2013 metais „skaniausia mergina“ turėjo daugiau nei 100 įkandimų.

Tiems, kurie nelabai žavisi galimybe pamaitinti šimtus uodų savo krauju, siūlomos kitos nemažiau keistos pramogos.

Pavyzdžiui, festivalio dalyviai gali rungtis, kuris pagaus daugiau gyvų uodų.

Šventė Bereznikuose bus rengiama jau trečią kartą, tačiau ir organizatoriai prisipažįsta, kad viskas prasidėjo tik nuo noro papokštauti.

„Tai bus festivalis-pokštas. Organizuosime absurdiškus renginius vaikams ir suaugusiems“, – prieš dvejus metus sakė N.Paramonova.

Uralo kalnuose netrūksta keistų švenčių – vienas kaimelis čia rengia karvių piemenų mugę, kurioje vyksta karvės „blynų“ mėtymo varžybos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.