Prieš televizijos kameras A. Merkel pravirkdė mergaitę iš Libano

Vokietijos kanclerė Angela

A.Merkel neapžavėjo išsipuošusi mergaitė.<br>AP nuotr.
A.Merkel neapžavėjo išsipuošusi mergaitė.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 17, 2015, 11:17 AM, atnaujinta Oct 25, 2017, 5:45 PM

Vaizdo įraše, ketvirtadienį sulaukusio didelio populiarumo socialiniuose tinkluose, rodoma, kaip Vokietijos lyderė paguodžia paauglę, prieš tai pasakiusi jai, kad šalis daugiau negali priimti pabėgėlių, o kai kurie jų gali būti išsiųsti atgal į gimtąsias šalis.

Mergaitė vardu Reem, prieš ketverius metus su šeima pabėgusi iš Libano, dalyvavo televizijos klausimų ir atsakymų laidoje su A. Merkel. Mergaitė pasakojo kanclerei, kad jai ir jos šeimai gresia deportacija, tačiau Rima teigė norinti likti Vokietijoje.

„Turiu svajonių kaip ir visi kiti. Noriu studijuoti, tai – mano noras ir tikslas, kurį noriu įgyvendinti“, – A. Merkel sakė mergaitė, pridūrusi, kad jai nemalonu, kad kiti jos bendraamžiai gali džiaugtis gyvenimu, o ji – ne.

Savo ruožtu A. Merkel atsakė, kad politika kartais būna sunkus dalykas ir nepaisant to, kad Rima atrodo gana maloni asmenybė, Vokietija nebegali susitvarkyti su pabėgėliais ir migrantais, norinčiais atvykti į šalį. Šalies lyderė teigė, kad palestiniečių pabėgėlių stovyklose Libane yra tūkstančiai žmonių ir Vokietija tikrai negali jų visų priimti.

Tokia gana griežta A. Merkel pozicija pravirkdė mergaitę. Tiesa, A. Merkel suskubo guosti migrantę, tačiau interneto vartotojai puolė kritikuoti kanclerės dėl tokio tiesmuko jos atkirčio. Tuo metu kiti pritarė politikei, pasakiusiai tiesą.

Žmonių, ieškančių prieglobsčio Vokietijoje, skaičius sparčiai išaugo nuo 2008 metų. 2014 metais prieglobsčio Vokietijoje siekė apie 200 tūkst. žmonių, kurių dauguma – atvykėliai iš Sirijos, Eritrėjos ir Afganistano.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.