Italijoje meras „uždraudė“ kaimo gyventojams sirgti

Vienas Italijos meras pasirašė įsakymą, kuris „draudžia“ vietos gyventojams susirgti, rašo BBC.

Miesto meras siūlo žada mažesnius mokesčius tiems, kurie profilaktiškai tikrinsis sveikatą.<br>„123rf“ nuotr.
Miesto meras siūlo žada mažesnius mokesčius tiems, kurie profilaktiškai tikrinsis sveikatą.<br>„123rf“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 11, 2015, 6:32 PM, atnaujinta Oct 21, 2017, 12:16 AM

Italijos pietuose esančio Selios kaimo meras Davide Zicchinella ėmėsi dvejopos misijos: pagerinti vietos žmonių sveikatą ir sustabdyti spartų kaimo gyventojų skaičiaus mažėjimą.

Naudodamas „meduolių ir bizūno“ metodą meras žada mokesčių lengvatas tiems, kurie naudosis sveikatos priežiūros paslaugomis ir bausmes tiems, kurie nuspręs to nedaryti.

„Tie, kurie nesiims profilaktinių priemonių ir statys į pavojų savo bei kitų kaimo gyventojų sveikatą mokės didesnius mokesčius“, – sakė D.Zicchinella.

Jo direktyvoje, kuri yra paviešinta vietinės tarybos tinklaraštyje, yra „draudžiama“ susirgti kaimo ribose.

1951 metais Selioje gyveno 1,4 tūkst. žmonių, o dabar jų liko vos apie 500. Maža to, daugiau nei 60 proc. likusių gyventojų jau yra pensijinio amžiaus.

Meras, kuris yra kvalifikuotas gydytojas, teigė, jog jis nori kad žmonės jaustų „prievolę“ dalyvauti visuose siūlomuose sveikatos patikrinimuose. Taip jo manymu reikia elgtis, kad kaimelis neišmirtų.

Kol kas toks metodas, rodos, veikia: D.Zicchinella tvirtino, kad praėjusį mėnesį į vietinį sveikatos priežiūros centrą profilaktinei apžiūrai atvyko net 100 žmonių.

Sparčiai mažėjantis gyventojų skaičius yra daugybės Italijos miestelių ir kaimų, iš kurių jaunimas išvyko dėl darbo ir mokslų, problema.

Pavyzdžiui Sicilijos miestas Gangis, kad padidintų gyventojų skaičių tiesiog dovanoja apleistus namus, su sąlyga, kad naujieji savininkai per tris metus atliks renovaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.