Paauglys dėl „iPhone“ ryžosi vagystei iš Pompėjos

Šešiolikmetis olandas bandė pavogti istorinį artefaktą iš Pompėjos. Jį paauglys ketino parduoti tinklalapyje „eBay“, kad galėtų nusipirkti naujausią „iPhone“ versiją, rašo „The Local“.

Vaikino vogtos čerpės vertės nebūtų pakakę įsigyti jo trokštamam „iPhone“.<br>„123rf“ nuotr.
Vaikino vogtos čerpės vertės nebūtų pakakę įsigyti jo trokštamam „iPhone“.<br>„123rf“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 11, 2015, 1:49 PM, atnaujinta Oct 21, 2017, 1:39 AM

Jaunasis turistas nusprendė su savimi pasiimti romėnų stogo čerpę iš archeologinės vietovės. Ją vaikinas paslėpė savo kuorinėje ir tikėjosi išsinešti nepastebėtas.

Bet kai vaikinas bandė nukelti čerpę, jį pastebėjo vienas JAV turistas ir pranešė apsaugai.

Policija paauglį sustabdė jam nespėjus palikti vietovės.

Jaunasis ilgapirštis buvo apkaltintas už bandymą vogti ir perduotas savo įpykusiai motinai, kuri nenutuokė apie nedorus sūnaus ketinimus.

Vis dėl to galbūt jis būtų geriau pagalvojęs ar tikrai verta šitaip elgtis, jei būtų žinojęs, kad pardavus šią čerpę jam vis tiek nepavyks įsigyti trokštamo „iPhone“, kuris dabar kainuoja apie 650 eurų.

„Paprastos terakota čerpės vertė yra labai maža, mes jų net nepardavinėjame“, – sakė prekiautoja romėnų artefaktais Carole Elena.

„Tai, kad ši čerpė yra iš Pompėjos galėtų pridėti jai šiek tiek vertės, tačiau mano manymu ji negalėtų būti didesnė nei 400 eurų... Bet akivaizdu, jog tokie daiktai neturi jokios istorinės vertės“, – tęsė ji.

Čerpė buvo grąžinta ekspertams. Bet iškilo nedidelė problema. Nei jaunasis Olandas, nei sąžiningasis JAV turistas negalėjo atsiminti, kuriam romėnų namui Gausybės gatvėje ji priklausė. Tad gali praeiti nemažai laiko, kol čerpė grįš į savo vietą.

Prieš kelias dienas „The Local“ pranešė, kad šis senovinis miestas vėl kyla iš pelenų. Tai laiminga pabaiga po ilgos ir kartais varginančios restauravimo istorijos, kuri atėjo nepaisant blogiausių dalykų, kuriuos Italijos mafija ir biurokratija galėjo mesti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.