Krymo mokyklose mokiniams siūlamos „carinio stiliaus“ uniformos

Keliose Krymo mokyklose mokiniams yra siūloma dėvėti XIX a. stiliaus uniformas. Tai yra bandomosios programos dalis, rašo BBC.

Tokios uniformos pirmokams yra siūlomos trijose SEvastopolio mokyklose.<br>„Iskra“ nuotr.
Tokios uniformos pirmokams yra siūlomos trijose SEvastopolio mokyklose.<br>„Iskra“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 14, 2015, 8:27 PM, atnaujinta Oct 20, 2017, 1:57 PM

Trijose Sevastopolio miesto mokyklose pirmokėliams siūlomos uniformos su auksinės spalvos sagutėmis. Šios uniformos, pagal vietinio žinių tinklaraščio „Iskra“ apibūdinimą, yra įkvėptos carinės Rusijos laikų.

Berniukams yra paruošti mėlyni marškinukai, kelnytės ir per liemenį ant marškinių juosiamas diržas su auksinės spalvos sagtimi. Mergaitėms siūlomos ilgos mėlynos suknelės su balta pajuoste.

Tokį dizainą įkvėpė uniformos, kurias 1830 metais įvedė caras Nikolajus I-asis. Jas mokiniai dėvėjo iki 1917 metų, kai įvyko Rusijos revoliucija.

Tokios uniformos vėl sugrįžo į mokyklas sovietiniais laikais. Dabar daugelis Rusijos mokyklų vietoj uniformų turi aprangos kodą.

Daugybė žmonių, kurie komentavo „Iskra“ straipsnį, pritarė uniformų stiliui ir simbolikai. Vienas komentatorius išreiškė didelį susižavėjimą: „Tik pažiūrėkite, kokia ji graži!“.

Vis dėl to kiti tikina, kad žavėjimasis carinėmis tradicijomis nuėjo per toli. Vienas vyras šias uniformas pavadino visiška „nesąmone“. Tuo tarpu kiti svarstė, ar rykštės taip pat sugrįš į madą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.