Paauglius užvaldė keista mada: jie rūko tamponus

Vokietijos dienraščio „Der Tagesspiegel“ redaktorius Haraldas Martensteinas savo straipsnyje „Zeit Magazin“ leidinyje rašo apie keistą madą, kuri užvaldė Vokietijos paauglius.

Jaunimas sugalvoja įvairiausių būdų svaigintis.<br>„123rf.com“ nuotr.
Jaunimas sugalvoja įvairiausių būdų svaigintis.<br>„123rf.com“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 16, 2015, 8:11 PM, atnaujinta Oct 20, 2017, 8:26 AM

„Aš buvau Berlyne vakarėlyje ir kalbėjausi su viena mama, – rašo autorius. – Ji turi du vaikus, sūnui – 11 metų. Ji šiek tiek sutrikusi pasakė, kad užklupo sūnų rūkantį.“

„Tai yra visiškai normalu, – pasakiau. – Pamėgina visi. Kad jaunuolis iš smalsumo nė karto neužrūkytų, būtų keista. Svarbiausia, kad jis nevogtų šulinių dangčių.“

„Aišku, – pasakė mama. – Sutinku. Bet jis rūkė tamponą.“

„Vadinasi, Edipo kompleksas nėra joks mitas, – pasakiau aš. – Gaila, kad Sigmundo Freudo nebėra tarp gyvųjų.“

„Ne, ne, – užprotestavo mama. – Geriau jau tai būtų Edipo kompleksas. Bet jo klasėje daug kas taip daro, ir berniukai, ir mergaitės. Tokia mada mokykloje: jie mano, kad kai kuriuose daiktuose yra kažkokių svaigalų. Nuo to jie „kaifuoja“.“

„Aš nebeturėjau ką pasakyti“, – teigia autorius.

„Namuose aš įrašiau „Google“ žodžius „Tampons rauchen“ (vok. „tamponų rūkymas“. – Red.) ir nieko neradau. Ir tiktai svetainėje „Mädchen.de“ (vok. „Mädchen“ – „Mergaitė“) yra paauglių žurnalas specialiai jaunoms merginoms vokiškai kalbančiose šalyse – Red.) viena mergaitė prisipažino, kad ji tai daro, tačiau ši mergaitė taip pat rūko ir panaudotus transporto bilietus.

Ar gali būti , kad apie šį socialinį reiškinį, kuris atrodo labai keistai, nėra nė žodžio internete? Ir aš pagaliau supratau, kad tai visiškai naujas reiškinys“, – tęsia savo pasakojimą H.Martensteinas.

Pasak jo, jam pavyko rasti informacijos apie kitą reiškinį, kuris plačiai aptarinėjamas internete. „Paaugliai suvilgo tamponus degtinėje ir kiša juos į tam tikras kūno angas (ne burną).

Medžiaga patenka tiesiai į kraujotakos sistemą, žmogus iškart apgirsta, o alkoholiu jis neva neatsiduoda.“

Kaip autoriui pavyko išsiaiškinti, šis metodas, turintis terminą „slimming“ (lieknėjimas), daugiausia naudojamas Badeno-Viurtembergo žemėje.

„Vikipedijoje“ šiuo klausimu rašoma, kad tai miesto legenda, kadangi ten, kur atliekant „slimmingą“ patenka alkoholis, jis sukelia deginantį skausmą.

„Na, ką gi, vienaip ar kitaip, Konstanco (miesto Badene-Viurtemberge prie sienos su Šveicarija. – Red.) apylinkėse „slimming“ madingas – Badeno-Viurtembergo žmonės visada buvo ištvermingi“, – ironizuoja autorius.

Parengė Leonas Grybauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.