Minesotos miestelio meru tapo trejų metų berniukas

Strazdanotas trejų metų berniukas gavo net kelis vertingus patarimus iš savo vyresniojo šešiamečio brolio, nes perėmė jo pareigas kaip mažo miestelio meras Šiaurės Minesotoje, rašo „The Reuters“.

Dorseto miestelio gyventojai merą renka loterijos būdu.<br>„123rf“ nuotr.
Dorseto miestelio gyventojai merą renka loterijos būdu.<br>„123rf“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 17, 2015, 9:51 AM, atnaujinta Oct 20, 2017, 7:49 AM

„Aš jam liepiau gražiai kalbėti, kai bendraus su žmonėmis, ir nešnekėti jokių nesąmonių“, – sakė Robertas Tuftsas. Jis prisiminė pokalbį su savo mažuoju broliuku Jamesu, kai šis tapo formaliu Dorseto miestelio meru.

Jamesas tapo mažo miestelio, kuriame yra vos 22 gyventojai, meru per kasmetį „Taste the Dorset“ („Paragauk Dorseto“) maisto festivalį.

Miestelis merą rinko loterijos būdu. Dalyvavimas joje kainavo vos vieną dolerį (0,8 euro). Galiausiai būtent Jameso vardas buvo ištrauktas iš kibirėlio.

„Man sekasi gana gerai“, – sakė Jamesas trumpo interviu telefonu metu. Jis taip pat pridėjo, kad jam patinka eiti mero pareigas.

Emma Tufts teigė, kad didžiuojasi savo sūnumis, nes jie savo pozicijas panaudojo, kad rinktų pinigus Ronaldo McDonaldo namų labdarai bei išgelbėjimo armijai.

„Tai nuostabu, nes jie nuveikia tiek daug gero“, – džiaugsmingai kalbėjo moteris.

Festivalio tinklaraštyje skelbiama, kad Dorseto meru gali tapti visiškai bet kas. Vieną kartą ši vieta atiteko keturmečiam iš Čikagos.

Kartą nutiko net taip, kad pareigos turėjo atitekti vietiniam gaidžiui. Deja, jam nepavyko gyvam sulaukti loterijos pabaigos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.