Palestiniečių radikalai tvirtina sugavę juos šnipinėjusį delfiną

Trečiadienį radikali palestiniečių organizacija „Hamas“ paskelbė, kad pagavo delfiną, kurį, jų teigimu, Izraelio laivynas siuntė puldinėti jų ginkluoto pulko „Izzadim Kassam“ narius, rašo „The Jerusalem Post“.

„Hamas“ tikina, kad Izraelis delfiną pasiuntė stebėti jų komandosų.<br>„123rf“ nuotr.
„Hamas“ tikina, kad Izraelis delfiną pasiuntė stebėti jų komandosų.<br>„123rf“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 20, 2015, 11:44 PM, atnaujinta Oct 19, 2017, 5:19 PM

Palestinos dienraštis „Al-Quds“ citavo šaltinius iš Gazos ruožo ir tikino, kad Izraelio delfinas prieš kelias dienas buvo sugautas prie Gazos pakrantės.

Šaltiniai pranešė organizacijai „Hamas“ , kad laivyno komandosai pastebėjo, jog delfinas atlieka „įtartinus judesius“. Pasekę žinduolį jie pastebėjo, kad prie jo yra pritaisyta įranga skirta stebėti povandeniniams veiksmams.

Jie tvirtino, kad „Hamas“ narui pavyko sučiupti delfiną ir ištraukti jį į krantą ir šis delfinas, esą, buvo aprūpintas nuotolinio valdymo stebėjimo įranga ir kamera.

Pasak šaltinių, ant delfino pritaisytas įrenginys galėjo šaudyti mažomis strėlėmis, kurios galėtų žmogų rimtai ar net mirtinai sužaloti, jei jis būtų pakankamai giliai panėręs.

Pranešime rašoma, jog „Hamas“ organizacijos nariai mano, kad Izraelis ketino užpulti arba stebėti laivyno komandosų veiksmus jų pratybų jūroje metu. „Hamas“ ekspertai vis dar tiria, ar delfinas buvo aprūpintas ir kitokia elektrine įranga.

„Hamas“ pareigūnai atsisakė pakomentuoti šį laikraščio straipsnį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.