Niujorko policijos žirgas nukando moteriai pirštą

„Joms turi tekti atsakomybė“, – sakė E.Bickoffas.

Moteris dėl gyvūno sukeltos traumos kreipėsi į teismą.<br>Lrytas.lt asociatyvi nuotr.
Moteris dėl gyvūno sukeltos traumos kreipėsi į teismą.<br>Lrytas.lt asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

2015-08-22 12:25, atnaujinta 2017-10-19 12:11

28 metų rinkodaros analitikė Pernilla Ekberg pernai lapkritį vieną vakarą buvo išėjusi pasivaikščioti Manhatane su savo vaikinu ir kitais draugais, kai pastebėjo gatvėje raitą pareigūną, sakė jos advokatas.

„Keli žmonės glostė policijos arklį. Pernilla priėjo prie pareigūno ir paklausė, ar ji iš tikrųjų gali paliesti arklį, o (policininkas) atsakė „Taip“, – teisininkas Eliotas Bickoffas penktadienį sakė naujienų agentūrai AFP.

„Arklys iškart sugriebė dantimis už jos dešinės rankos bevardžio piršto, nuplėšė jo galiuką ir išspjovė ant žemės“, – pridūrė advokatas.

Užuot patikrinęs, ar moteriai reikia medicinos pagalbos, arba pranešęs apie tą incidentą, pareigūnas iškart nujojo tolyn, pažymėjo E.Bickoffas.

P.Ekberg vaikinas įdėjo piršto galiuką į maišelį su ledu, bet gydytojai nebegalėjo jo prisiūti.

Ligoninėje moteriai buvo amputuota dalis piršto, o vėliau laukė „keli mėnesiai skausmingo gijimo“ ir fizinės terapijos, bet jos nervai buvo negrįžtamai pažeisti, sakė advokatas.

„Ji smarkiai subjaurota“, – aiškino E.Bickoff. Kadangi jos klientė yra dešiniarankė, dėl šios traumos jai sunku spausdinti, laikyti rašiklį ir bendrauti su žmonėmis.

Advokatas nurodė, kad jo klientė ketvirtadienį pateikė ieškinį Niujorko aukščiausiajam teismui, kuriame apskundė Niujorko administraciją ir policijos departamentą.

Institucijos kaltinamos aplaidumu – tiek dėl to policininko elgesio, tiek dėl „nuožmių arklio polinkių“, pabrėžė teisininkas.

„Joms turi tekti atsakomybė“, – sakė E.Bickoffas.

Policija, paprašyta pakomentuoti padėtį, kol kas jokio atsakymo nepateikė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.