Naikinami maisto produktai Rusijoje įkvėpė kompiuterinį žaidimą

Rusai sukūrė nedidelį kompiuterinį žaidimą, kurio žaidėjai turi išsaugoti Vakaruose pagamintus maisto produktus nuo sunaikinimo, skelbia „Meduza“.

„Pamaitink Rusiją“ herojus turi pagauti į sąvartyną keliaujančius sūrius, mėsą ir vaisius.<br>eda.lmrk.ru nuotr.
„Pamaitink Rusiją“ herojus turi pagauti į sąvartyną keliaujančius sūrius, mėsą ir vaisius.<br>eda.lmrk.ru nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 25, 2015, 12:32 PM, atnaujinta Oct 19, 2017, 12:42 AM

Interneto žaidimų kūrėjų studijos „Lamarck“ žaidimas „Pamaitink Rusiją“ yra identiškas pagal legendinį animacinį filmuką „Na, palauk!“ sukurtam žaidimui.

Jame vilkas turi gaudyti krentančius kiaušinius, o „Pamaitink Rusiją“ jis yra pakeičiamas liūdnu jaunuoliu, kuris bando pagauti į sąvartyną keliaujančius sūrius, mėsą ir vaisius.

Rusijoje taip pat yra išleistas ir kitas žaidimas, kurį „Android“ sistemą naudojantys gali parsisiųsti į savo išmaniuosius telefonus.

„Antisankcijos: sudegink importuotas prekes!“ pavadintame žaidime galima deginti boikotuotus maisto produktus iš Vakarų.

2014 m. rugpjūčio 6 d. Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pasirašė įsaką dėl atsakomojo embargo į Vakarų taikomas sankcijas.

Jau kitą dieną Maskva uždraudė importuoti į šalį jautieną, kiaulieną, daržoves, vaisius, paukštieną, žuvis, sūrius, pieną ir pieno produkciją iš ES, JAV, Australijos, Kanados ir Norvegijos.

Pareigūnai taip pat įsakė visuotinį vakarietiškų prekių naikinimą. Šimtai tonų maisto produktų jau sutraiškyta buldozeriais ir sudeginta.

Daugiau nei 300 tūkst. žmonių internete pasirašė peticiją, kuria ragina prezidentą Vladimirą Putiną atiduoti maistą vargstantiems.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.