Vokietijoje merginai įgriso mokėti nuomą: gyvena traukiniuose

Kai keleiviai išlipa iš traukinio, kad galiausiai pareitų namo, Leonie Müller pasilieka vagone, nes ji – jau namuose. Traukinys yra jos būstas ir mergina tvirtina, kad jai patinka toks neįprastas gyvenimo būdas, rašo „The Washingtom Post“.

Mergina iš buto, kurį nuomojo, išsikraustė po to, kai susipyko su būsto šeimininku.<br>„123rf“ nuotr.
Mergina iš buto, kurį nuomojo, išsikraustė po to, kai susipyko su būsto šeimininku.<br>„123rf“ nuotr.
Leonie Müller neįprastą gyvenimo būdą pasirinko, kai susipyko su nuomojamo buto šeimininku.<br>„Facebook“ nuotr.
Leonie Müller neįprastą gyvenimo būdą pasirinko, kai susipyko su nuomojamo buto šeimininku.<br>„Facebook“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Aug 25, 2015, 11:43 PM, atnaujinta Oct 18, 2017, 10:51 AM

Vokietijos koledžo studentė iš buto, kuriame anksčiau gyveno, išsikraustė pavasarį.

„Viskas prasidėjo nuo ginčo su buto, kurį nuomojausi, savininku. Man iš karto tapo aišku, kad nebenoriu ten gyventi. Bet tada supratau ir tai, kad iš tiesų, aš nebenoriu niekur gyventi“, – pasakojo L.Müller.

Tad vietoj to, kad išsinuomotų kitą butą, mergina nusipirko bilietą, kuris jai leidžia važinėti visais šalies traukiniais.

Dabar L.Müller galvą plauna traukinio tualete, o koledžo rašto darbus ruošia keliaudama 190 mylių per valandą (300 km per val.) greičiu.

Studentė tvirtina, kad mėgaujasi laisve, kurią gavo tą akimirką, kai atsisakė įprasto gyvenimo bute.

„Traukiniuose aš jaučiuosi, lyg namie. Be to, dabar galiu aplankyti gerokai daugiau draugų ir miestų. Toks jausmas, lyg visą laiką atostogaučiau“, – sakė ji.

Nuo to laiko, kai 23 metų mergina pasirinko tokį išskirtinį gyvenimą, ji susilaukė nemažai šalies žiniasklaidos dėmesio. Apie ją rašė tokie žinių tinklaraščiai kaip „Spiegel Online“.

„Aš skaitau, rašau, žiūriu pro langą ir nuolat sutinku malonius žmones. Traukiniuose visada yra ką veikti“, – sakė L.Müller.

Visą savo gyvenimo turtą ji dabar sutalpina į nedidelę kuprinę, kurioje ji nešioja rūbus, planšetinį kompiuterį, koledžo dokumentus ir maišelį su sanitarinėmis priemonėmis.

Kol kas šios merginos patirtis prieštarauja tyrimams, kuriuose teigiama, kad „ilgas kasdienis važinėjimas traukiniais ir autobusais jus žudo“.

Pasirinkusi gyvenimą traukiniuose mergina išlošė ir finansiškai. Bilietas, kuris jai leidžia gyventi traukiniuose, kainuoja 380 JAV dolerių (330 eurų). Tuo tarpu už nuomą ji mokėdavo 450 dolerių (390 eurų).

Vis dėl to mažesnė pragyvenimo kaina nėra vienintelis šios studentės tikslas.

„Aš noriu įkvėpti žmones, kad jie kritiškai pažvelgtų į savo įpročius ir dalykus, kuriuos jie laiko normaliais. Visada yra daugiau galimybių, nei mes manome. Sekantis nuotykis laukia čia pat, už kampo, jei tik nori jį rasti“, – dėstė L.Müller.

Mergina dažnai keliauja labai vėlai, tačiau nakvoti ji stengiasi draugų ir artimųjų namuose. Ji yra dažnas svečias savo mamos, senelės ar vaikino namuose.

„Jei mano gyvenimas tekėtų įprasta vaga, mes turėtume bendrauti per atstumą. Bet aš gyvenu traukinyje ir dėl šios priežasties galiu nuolat su juo susitikinėti“, – su džiaugsmu apie savo santykius su vaikinu pasakojo mergina.

„Daugeliui mano draugų patinka ši idėja, nors kai kurie mano, kad tai labai drąsu. Kiti į tokį mano pasirinkimą reaguoja neigiamai: juos žeidžia faktas, kad aš drįstu abejoti įprastu gyvenimo būdu“, – teigė studentė.

Merginos gyvenimas traukinyje turi ir akademinį tikslą: neįprastą eksperimentą L.Müller aprašinėja tinklaraštyje.

Savo baigiamąjį darbą koledže mergina rašys remdamasi savo, kaip šių dienų klajoklės traukiniais, patirtimi.

Vienintelė tokio gyvenimo problema yra ta, kad ausinės, kurios užgožtų aplinkinius garsus, yra būtinos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.