Italai mėgino nugvelbti tiek kremo „Nutella“, kiek panešė

Šokoladinio kremo „Nutella“ tėvynėje Italijoje, šį populiarų desertą jau imta vogti. Trys asmenys dėvintys kuprines atėjo į vieną iš Sarcanos miestelio prekybos centrų ir bandė pavogti tiek vieno kilogramo „Nutella“ pakuočių, kiek įstengė panešti, praneša „The Local“.

Vagišių laimikis įvertintas 170 eurų ir svėrė apie 29 kilogramus.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Vagišių laimikis įvertintas 170 eurų ir svėrė apie 29 kilogramus.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-09-08 20:15, atnaujinta 2017-10-16 20:08

Kai vyrai, kilę iš Neapolio, bandė išeiti iš prekybos centro nesusimokėję, buvo sustabdyti policijos. Jų laimikis įvertintas 170 eurų ir svėrė apie 29 kilogramus.

Grobis turėjo atsidurti juodojoje Neapolio rinkoje, kadangi parduotuvėse „Nutella“ produkcija kainuoja žymiai daugiau nei konkurentų gaminiai.

Užtepėlė jau ne pirmą kartą tapo dėmesio centru, prieš keletą mėnesių vienoje populiarioje laidoje „Le Petit Journal“ pasirodžiusi Prancūzijos ekologijos ministrė Segolene Royal pasakojo kaip elgtis, kad gyventojai labiau tausotų aplinką.

Vienas iš patarimų buvo išbraukti „Nutella“ iš gyventojų raciono. Ir viskas dėl vienos ginčus keliančios sudėtinės dalies – palmių aliejaus.

„Reikia atsodinti galybę palmių, nes gamybai sunaudojama daugybė medžių, o tai viena iš klimato kaitos priežasčių, – sakė politikė. – Pavyzdžiui, turėtumėme atsisakyti „Nutellos“, nes į jos sudėtį įeina palmių aliejus,o dėl jo iškertama daugybė medžių“.

Kai laidos vedėja pertraukė S.Royal pastebėdama, kad užtepėlė labai skani, moteris atkakliai tvirtino, kad Prancūzija turi susirasti jai pakaitalą.

Jos italė kolega Gian Luca Galletti socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė, kad S.Royal „turėtų palikti itališkus produktus ramybėje“, ir pridėjo, kad šiandien vakarienei valgys duoną užtepta „Nutella“.

Italų šokolado gigantas „Ferrero“, gaminantis kremą „Nutella“, teigė, kad atsakingai žiūri į aplinkosaugos veiksnius ir yra įsipareigojęs naudoti palmių aliejų atsakingais kiekiais.

Grupė „Ferrero“ apie 80 proc. palmių aliejaus importuoja iš Malaizijos, kiti ištekliai atkeliauja iš Papua Naujosios Gvinėjos, Indonezijos ir Brazilijos.

Kiekvienais metais ši italų kompanija pagamina apie 365 tūkst. tonų šokoladinio kremo „Nutella“, tačiau didžioji dalis produkcijos lieka Europoje. Didžiausiais pasaulyje „Nutellos“ vartotojais vadinami vokiečiai, o juos sparčiai vejasi prancūzai.

Prancūzai taip pamišę dėl šio šokoladinio kremo, kad kai kurie tėvai net mėgino savo atžalas pavadinti vardu „Nutella“, kol to neuždraudė teismas.

Parengė Karolina Bobinaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.