Prancūzijos „McDonald's“: mėsainį ir marihuanos

Centrinėje Prancūzijoje esančio „McDonald's“ klientai prie mėsainių galėjo įsigyti ne tik bulvyčių ir gėrimą, bet ir „žolytės“. Šią narkotinę medžiagą darbuotojai pardavinėjo per langelį skirtą aptarnauti klientams automobiliuose, praneša „The Local“.

Darbuotojai narkotines medžiagas paruošdavo salotų bare.<br>„Wikipedia“ nuotr.
Darbuotojai narkotines medžiagas paruošdavo salotų bare.<br>„Wikipedia“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 2, 2015, 7:42 PM, atnaujinta Oct 6, 2017, 4:26 AM

Pranešama, kad netoli Liono, Ženėjuje esančiame greito maisto restorane narkotinės medžiagos buvo pardavinėjamos nuo 2013 metų, kai jį perėmė nauja valdžia.

Manoma, kad kai kurie darbuotojai per langelį, skirtą aptarnauti klientams automobiliuose, pardavinėjo marihuaną supakuotą į maisto išsinešimui skirtus maišelius.

„Salotų bare jie supjaustydavo „žolę“, ją pasverdavo ir supakuodavo“, – laikraščiui pasakojo vienas darbuotojas.

Žmonės, kurie norėdavo įsigyti narkotikų, tam tikriems restorano darbuotojams parašydavo trumpąją žinutę ir sutardavo laiką, kuomet atvyks atsiimti užsakymo prie langelio.

„McDonald's“ darbuotojai teigė, jog tokie sandoriai įsivyravo po keleto mėnesių darbo siaubingomis sąlygomis. Viskas prasidėjo nuo restorane vykusių vakarėlių, kurių metu kolegos vartodavo alkoholį ir narkotines medžiagas, bei iki vėlyvos nakties žaisdavo kortomis.

„Kai kurie rūkydavo suktines, o tuomet net nenusiplovę rankų gamindavo maistą“, – pasakojo vienas darbuotojas ir pridėjo, kad kitų higienos reikalavimų taip pat nebuvo paisoma.

Neapsikentę darbuotojai galiausiai pateikė skundą restorano valdytojams, kurie atleido aštuonis komandos narius.

Pranešime greito maisto tinklas teigė, kad atleido darbuotojos už tai, kad šie „nelegaliai užimdavo“ patalpas pasibaigus darbo valandoms ir restorane vartojo marihuaną.

Įmonės pranešime nieko nebuvo pasakyta apie kaltinimus, jog narkotikai buvo pardavinėjami per maisto išsivežimui skirtą langelį.

Policijos atstovas pridėjo, kad pastaruoju metu patalpose nebuvo vykdomi jokie tyrimai dėl prekybos narkotikais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.