Traukinio su nacių auksu paieškose – naujas etapas

Pirmadienį Lenkijoje prasidėjo naujas traukinio su nacių auksu paieškų etapas. Manoma, kad jis buvo paslėptas tunelyje antrojo pasaulinio karo pabaigoje, rašo „The Local“.

Prasidėjo naujas nacių traukinio paieškų etapas.<br>„AFP“/“Scanpix“ nuotr.
Prasidėjo naujas nacių traukinio paieškų etapas.<br>„AFP“/“Scanpix“ nuotr.
Prasidėjo naujas nacių traukinio paieškų etapas.<br>„AFP“/“Scanpix“ nuotr.
Prasidėjo naujas nacių traukinio paieškų etapas.<br>„AFP“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Nov 9, 2015, 6:59 PM, atnaujinta Oct 5, 2017, 2:35 AM

Vėlyvą rugpjūtį Piotras Koperis ir Andreasas Richteris paskelbė, kad rado antrojo pasaulinio karo pabaigoje paslėpto traukinio su naciu auksu buvimo vietą. Tuomet ši istorija sudomino visą pasaulį.

Dabar prasidėjo rimtos traukinio paieškos, kuriose, kartu su Lenkijos kasybos akademijos ekspertais, dalyvauja ir P.Koperis su A.Richteriu.

Komanda teritorijoje išdėlios tokią įrangą, kaip termografinės kameros, GPR prietaisai ir magnometrai, kad būtų galima nustatyti, kur slypi traukinys su lobiais.

Sausį į šią prie Vroclavo esančią vietovę atvyko Lenkijos kariuomenė, kad patikrintų, ar nėra minų bei išrautu tankius krūmynus.

„Dabar ši vietovė lengviau pasiekiama“, – sakė P.Koperis ir pasidalino savo spėjimais, kad neteks ilgai laukti pirmųjų rezultatų.

„Manau, kad galėsime paskalbti apie savo radinius lapkričio pabaigoje“, – pridėjo jis.

Kol kas du lobių ieškotojai neatskleidė daugiau informacijos apie tai, kaip ir kada jie rado traukinį. Bet P.Koperis ir A.Richteriu laikosi tvirtos nuomonės, kad jiems, kaip radusiems traukinį turi atitekti 10 proc. jo turinio vertės.

Legendos apie Silezijos slėnyje esančiuose požeminiuose tuneliuose paslėptą traukinį su nacių brangenybėmis vietovėje sklandė jau keletą dešimtmečių.

„Kai prieš 13 metų atvykau gyventi į šį regioną, nemaniau, kad šios istorijos yra tikros – man jos skambėjo kaip paprasčiausios pasakos:, – sakė P.Koperis.

Bet, kai vyras ėmėsi giliau domėtis šia istorija, jis įsitikino, kad ji yra tikra.

„Tai – ne mitai. Traukinys egzistuoja“, – tvirtino P.Koperis.

„Mažiausiai trys skirtingos slaptosios tarnybos ieškojo nacių lobio“, – teigė vyras. Be to, jis tvirtino, jog traukinio buvimo vietą rado dėl to, kad įmantrios technologijos dabar prieinamos ir tyrėjams, kurie tik mėgėjai.

„Kartais reikia, kad šiek tiek pasisektų, o mums būtent taip ir nutiko. Mums pavyko susitikti su liudininku, kuris pasakė, kur ieškoti, o tada visos detalės susidėliojo į savo vietas.

Bet vyras tvirtino, jog paieškos rezultatai nustebino net jį patį.

„Iš tikrųjų mes ieškojome tik tunelio, o aptikome traukinį“, – pasakojo lobių ieškotojas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.