Muitininkai sulaikė „armiją“ matrioškų

Iš Baltarusijos į Lietuvą

Matrioška – tai rusų tautinius rūbus vilkinti medinė lėlė su keliomis mažesnėmis, viena į kitą sudėtomis lėlėmis.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Matrioška – tai rusų tautinius rūbus vilkinti medinė lėlė su keliomis mažesnėmis, viena į kitą sudėtomis lėlėmis.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 10, 2015, 11:26 AM, atnaujinta Oct 5, 2017, 1:14 AM

Matrioška – tai rusų tautinius rūbus vilkinti medinė lėlė su keliomis mažesnėmis, viena į kitą sudėtomis lėlėmis.

Viešėdama Baltarusijoje Didžiosios Britanijos pilietė, matyt, taip susižavėjo šiais slaviškais suvenyrais, kad nusprendė jais pripildyti beveik visą savo automobilio bagažinę. Moteris savo krepšiuose gabeno 130 matrioškų ir 90 medinių dėžučių, statulėlių bei skrynelių.

Medininkų muitinės posto pareigūnams kilo abejonių, kad tokį kiekį medinių lėlių moteris gali gabenti kaip suvenyrus sau ir artimiesiems nemokėdama jokių mokesčių. Juolab, kad beveik 23 kilogramus svėrusio medinių lėlių krovinio vertė siekė beveik 666 eurus, ir galima daryti prielaidą, kad moteris tikėjosi grįžusi namo pasipelnyti iš šių lėlių jas pardavusi. Todėl medinių gražuolių „armiją“ ir nelegaliai gabentus rūkalus buvo nuspręsta sulaikyti.

Muitininkai primena, kad per sieną gabenti suvenyrines matrioškas nėra nusikaltimas, tačiau įspėja, kad vienas žmogus gali vežti nekomercinės paskirties prekių kaip dovanų ar suvenyrų, kurių vertė neviršija 300 eurų, o gabendamas didesnį kiekį, privalo prekes deklaruoti ir susimokėti privalomus mokesčius. .

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.