Austrijoje berniukas upėje rado 100 tūkst. eurų

Austrijos policija pradėjo tyrimą, kaip dešimčių tūkstančių vertės pinigų kupiūros galėjo patekti į Dunojaus upę Vienoje.

Policijos pareigūnai iš viso suskaičiavo, kad upėje plaukiojo 100 tūkst. vertės eurų, 100 ir 500 kupiūromis.<br>R. Neverbicko archyv. nuotr.
Policijos pareigūnai iš viso suskaičiavo, kad upėje plaukiojo 100 tūkst. vertės eurų, 100 ir 500 kupiūromis.<br>R. Neverbicko archyv. nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 7, 2015, 3:14 PM, atnaujinta Sep 30, 2017, 8:12 PM

Banknotai buvo pastebėti plaukiojantys upėje praėjusį šeštadienį, kai vienas Austrijos gyventojas – berniukas – įšoko į vandenį ir pradėjo juos rinkti. Aplinkiniai užfiksavę berniuką upėje išsigando, kad jis nori nusižudyti, todėl iškvietė policiją. Ši atvykusi išvydo neregėtą vaizdą. Policijos pareigūnai iš viso suskaičiavo, kad upėje plaukiojo 100 tūkst. vertės eurų, 100 ir 500 kupiūromis.

Policija teigia, kad kaiminystėje pastaruoju metu nebuvo fiksuota jokių nusikaltimų, todėl nėra aišku, iš kur galėjo atsirasti tokios pinigų sumos upėje. Iš pradžių įtarta, kad pinigai gali būti padirbti, tačiau vėliau nustatyta, kad tai originalai, rašo bbc.co.uk.

Pagal Austrijos įstatymus, tam, kas randa pinigų ir juos pristato policijai, priklauso nuo 5 iki 10 proc. atlygis nuo rastos sumos.

Jeigu tikrasis pinigų savininkas per metus laiko nebus rastas, 100 tūkst. eurų bus atiduota juos upėje radusiam berniukui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.