Išankstinio nusistatymo tyrimas: Bibliją aprengė Korano viršeliu

Žmonės buvo labai nustebinti sužinoję, kad pašiurpti verčiančios citatos išties yra Biblijos žodžiai.<br>„Youtube“ nuotr.
Žmonės buvo labai nustebinti sužinoję, kad pašiurpti verčiančios citatos išties yra Biblijos žodžiai.<br>„Youtube“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2015-12-07 14:42, atnaujinta 2017-09-30 20:12

Jei nesate labai smarkiai įsigilinęs į Bibliją, kai kurios ištraukos iš šios knygos gali išties nustebinti žiaurumu, rašo „The Independent“.

„O jei manęs neklausysite ir nevykdysite mano įsakymų, niekinsite mano įstatymus, nenorėdami daryti to, kas mano įsakyta, ir taip sulaužysite mano sandorą, štai ką Aš jums padarysiu: išgąstis ir ligos apakins ir naikins jus“ (Kun 26:14-16).

„Siųsiu laukinius žvėris, ir jie žudys jūsų vaikus ir gyvulius taip, kad keliai ištuštės“ (Kun 26:22).

„O jei ir tada manęs neklausysite ir priešinsitės, tai mano bausmė bus dar septyneriopai didesnė negu anksčiau. Tada jūs valgysite savo sūnų ir dukterų kūnus“ (Kun 26:27-29).

Tad kas nutinka žmonėms Vakarų pasaulyje perskaičius kelias tokias ištraukas iš krikščionių Šventojo rašto ir pasakius, kad šie grėsmingi žodžiai yra iš Korano?

Būtent tai nusprendė išsiaiškinti du olandai, kurių paskyros pavadinimas vaizdo įrašų tinklalapyje „Youtube“ vadinasi „Dit Is Normaal“.

Tad vaikinai Bibliją aplenkė Korano viršeliu, perskaitė praeiviams gatvėje kelis šiurpinančius paragrafus ir paklausė žmonių, ką jie galvoja apie tokias ištraukas.

O žmonių atsakas buvo būtent toks, kokio, deja, ir buvo galima tikėtis.

Tarp įvairiausių komentarų nuskambėjo ir toks: „Jei užaugai su tokia knyga ir tokiomis mintimis, visa tai darys įtakos tavo mąstymui.“

„Pasaulis keičiasi, tad manau, kad jie turėtų prie jo prisitaikyti“, – tokie žodžiai nuskambėjo iš kito praeivio lūpų.

„Kaip gi kas nors gali tuo tikėti?! Man tai visiškai neįtikėtina“, – rėžė kitas sutiktasis.

Tyrimas pasufleravo, kad žmonių mintis valdo išankstiniai nusistatymai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.