Italai neranda piloto prabangiam premjero lėktuvui

Italijos ministras pirmininkas Matteo Renzi jau nekantrauja į svarbiausius susitikimus skraidyti naujutėliu prabangiu vyriausybės lėktuvu. Tiktai viena bėda – niekas nemoka jo pilotuoti.

M.Renzi negali skristi nauju lėktuvu.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
M.Renzi negali skristi nauju lėktuvu.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2015-12-13 10:31, atnaujinta 2017-09-29 18:33

Šalies vyriausybė nepašykštėjo pinigų prabangioms premjero kelionėms: iš Jungtinių Arabų Emyratų oro linijų „Etihad Airways“ išsinuomojo prašmatnų lėktuvą, kuriuo M.Renzi galės skraidyti į susitikimus bet kuriame pasaulio kampe.

Tačiau 1 mln. eurų per mėnesį italams kainuojantis orlaivis „Airbus A340-500“ kol kas yra visiškai nenaudojamas. Mat nė vienas šalies oro pajėgų pilotas nesugeba jo valdyti.

Naujienų laidai „Striscia la Notizia“ vienas neprisistatęs pilotas pasakojo, kad lėktuvas spalį buvo atskraidintas į Romą, o tik vėliau paaiškėjo, jog niekas neturi kvalifikacijos jį pilotuoti.

„Šiuo metu nė vienas Italijos oro pajėgų pilotas – tik jiems leidžiama pilotuoti premjero lėktuvą – neturi tam reikiamos kvalifikacijos, – sakė Italijos pilotas. – Dabar vyksta pilotų mokymai.“

Negana to, Romos Čampino oro uoste, iš kurio išskrenda ir į kurį atvyksta valstybės pareigūnų lėktuvai, šiam naujam lėktuvui per siauri kilimo ir leidimosi takai.

Šio nuomoto lėktuvo salonas įrengtas itin prabangiai. Čia taip pat yra tualetas, dušas, nedidelė konferencijų salė premjero pokalbiams.

Lėktuvas turėtų pakeisti mažesnį „Airbus A319“, kuriuo M.Renzi šiuo metu skraido į susitikimus.

Kaip teigė dienraštis „Corriere della Sera“, senajam lėktuvui tekdavo nusileisti kas penkias valandas pasipildyti degalų, o tai keldavo daug nepatogumų. („The Local“, „The Independent“, LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.