Prezidento nuotykiai gamtoje: tokio Baracko Obamos dar nematėte

Jis gamino arbatą iš karklo žirginių, valgė lašišą, kurią prieš tai jau žiaumojo lokys, ir kepė zefyrus laidos vedėjui. Ketvirtadienį JAV žiūrovai išvydo prezidentą Baracką Obamą išgyvenimo realybės šou „Running Wild With Bear Grylls“, rašo „The New York Times“.

B.Obama laidoje kalbėjo apie klimato kaitą.<br>NBC stop kadras
B.Obama laidoje kalbėjo apie klimato kaitą.<br>NBC stop kadras
B.Obama ir B.Gryllsas dalijosi gamtoje rastu maistu.<br>NBC stop kadras
B.Obama ir B.Gryllsas dalijosi gamtoje rastu maistu.<br>NBC stop kadras
B.Gryllso laida – itin populiari JAV.<br>„Twitter“ nuotr.
B.Gryllso laida – itin populiari JAV.<br>„Twitter“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 18, 2015, 6:20 PM, atnaujinta Sep 28, 2017, 2:29 PM

Dalyvaudamas žinomo žurnalisto ir buvusių specialiųjų pajėgų karininko B.Gryllso vedamoje televizijos laidoje prezidentas siekė atkreipti žmonių dėmesį į aplinkosaugą ir klimato kaitą.

Vis dėlto vaikščiodamas po Aliaskos laukinę gamtą prezidentas kalbėjo ne tik apie tirpstančius ledynus, bet ir apie asmeninį gyvenimą. Jis prisipažino, kad sustiprinta apsauga verčia jį jaustis klaustrofobiškai. Prezidentas taip pat bijo pasirodyti per šaltas savo dukroms.

Toks B.Obamos pasirodymas – galimybė jį išgirsti žmonėms, kurie nežiūri žinių laidų ar neskaito naujienų. Baltieji rūmai žada, kad tokių neįprastų prezidento interviu ateityje bus daugiau.

Kai kam šis prezidento pasirodymas priminė Vladimiro Putino viešųjų ryšių akciją Sibire, kai prezidentas pusnuogis žvejojo ir jodinėjo.

Tiesa, tarp lyderių pasirodymų buvo akivaizdus skirtumas: V.Putinas siekė įrodyti vyriškumą, o B.Obama nepabijojo prabilti apie savo silpnąsias vietas ir siekė atkreipti dėmesį į klimato kaitos problemas.

Reikalavimai iš Baltųjų rūmų

Pasikviesti B.Obamą į laidą prodiuseriams tapo nelengva užduotimi. Baltieji rūmai pateikė griežtas taisykles, kurių buvo privaloma laikytis.

Pavyzdžiui, prezidentas negalėjo valgyti nieko, kas nebuvo prieš tai patikrinta. Taip pat negalėjo vykdyti jokių pavojingų užduočių.

Šou rengėjai sutiko su visomis taisyklėmis, tačiau kai kurias jų B.Gryllsas sugebėjo apeiti. Jis netgi išdrįso pasiūlyti prezidentui paragauti lašišos, kuri prieš tai jau buvo apkramtyta lokio.

Taip pat prezidentui pasiūlė atsigerti vandens iš savo butelio ir kartu gamino arbatą iš pakeliui į stovyklavietę rastų augalų žirginių.

O svarbiausia – ir pačiam B.Obamai toks taisyklių laužymas pasirodė labai smagus. Prezidentas akivaizdžiai mėgavosi vaikščiojimu per miško tankmę ir kopimu uolomis. 

„Aš esu savotiškame burbule. Slaptosios tarnybos visuomet rūpinasi, kad man negrėstų joks pavojus. Aš labai tai vertinu, bet kartais tai labai varžo, – atvirai prabilo prezidentas. – Taigi, kas gali būti geriau, nei vaikščioti su B.Gryllsu miškuose“.

Sargybiniai prezidento nepaliko

Vis dėlto prezidentas ir čia buvo akylai saugomas. Patirtį karinėse pajėgose turintis B.Gryllsas liko nustebintas, kiek ginkluotės lydi prezidentą.

„Jis turi neįtikėtiną slaptąją tarnybą. Buvo snaiperių kalnuose, sraigtasparnių danguje ir daugybė dalykų, kurių net negali pastebėti, – pasakojo laidos vedėjas. – Visa tai privertė mane labai jaudintis“.

Tačiau kai tik susitiko su prezidentu, B.Gryllsas nusiramino, nes suprato, kad juos vienija panašūs tėvystės rūpesčiai ir tikėjimas.

Apie visa tai vyrai pasikalbėjo, kai B.Gryllsas prezidentui kepė lokio sugautą lašišą, o prezidentas – zefyrus. Kartu su prezidentu laidos vedėjas sukalbėjo ir maldą.

Laidos vedėjas B.Gryllsas prisipažino, kad buvo labai įdomu pamatyti, koks iš tiesų yra žmogus, ant kurio pečių gula tokia atsakomybė.

„Tai vienas ypatingiausių mano gyvenimo momentų“, – pripažino B.Gryllsas.

B.Gryllsas savo šou siekia atskleisti visai kitokį įžymybių veidą. Jo laidoje sunkias užduotis laukinėje gamtoje vykdė ir aktoriai Kate Hudson, Benas Stilleris ir Channingas Tatumas. Anot realybės šou autoriaus, tokioje aplinkoje žymūs žmonės atsiveria labiau, nei per paprastą interviu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.