Vokietijos bažnyčioje vyks pamaldos „Žvaigždžių karų“ tema

Ketvirtadienį kino teatrų ekranuose galiausiai pasirodė filmas „Žvaigždžių karai: galia nubunda“ (Star Wars: The Force Awakens), kurį nekantravo išvysti tūkstančiai gerbėjų visame pasaulyje. Naujausios franšizės dalies su nenumaldomai kylančiu jauduliu laukė ir vokiečiai. O viena bažnyčia Berlyne nusprendė ypatingai pagerbti naująjį filmą ir paskelbė, kad prieš Kalėdas surengs specialiai „Žvaigždžių karams“ skirtas pamaldas, praneša BBC.

Pasaulis su nekantrumu laukia naujausio „Žvaigždžių karų“ filmo.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Pasaulis su nekantrumu laukia naujausio „Žvaigždžių karų“ filmo.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 18, 2015, 6:18 AM, atnaujinta Sep 28, 2017, 6:06 PM

Vokietijos sostinės centriniame rajone įsikūrusi Siono bažnyčia įkvėpimo ypatingoms sekmadienio ryto pamaldoms sėmėsi iš klasika tapusio filmo „Žvaigždžių karai VI: Džedajaus sugrįžimas“ (Star Wars Episode VI: Return of the Jedi).

Bažnyčia interneto svetainėje skelbė, kad renginio dalyviams bus rodomos ištraukos iš 1983 metų filmo, ir žadėjo, kad gros šio filmo garso takelio įkvėptą muziką.

Tokia idėja kilo dviem jauniems pastoriams, kuriems vis dar vedami mokymai. Ulrike Garve ir Lucas Ludewigas įžvelgė paralelių tarp George'o Lucaso filmų ir Biblijos.

„Svarbiausioje šeštojo epizodo scenoje blogio imperatorius bando patraukti Luką Skaivokerį į tamsiąją pusę“, – sakė L.Ludewigas, kurį bažnyčia apibūdino kaip teologą ir „Žvaigždžių karų ekspertą“.

Bet Lukas Skaivokeris atmetė šį pasiūlymą tardamas: aš niekada nepriklausysiu tamsiosioms jėgoms“.

Šis momentas, pasak pastoriaus, primena ištrauką iš laiško romiečiams: „Nesiduok blogio nugalimas, bet nugalėk pikta gerumu.“

„Kuo daugiau apie tai kalbėjome, tuo daugiau filmuose pastebėjome paralelių su krikščioniškomis tradicijomis“, – sakė U. Garve.

„Mes norime šias analogijas parodyti parapijiečiams“, – tęsė ji.

„Žvaigždžių karų“ gerbėjų, kurie į šį neįprastą bažnyčios renginį atvyks nešini filmo atributika, lauks papildomas siurprizas: jie galės dalyvauti loterijoje ir laimėti bilietus į naujausią filmo dalį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.