Į urvą įtrauktas skautų vadas nuo lokio apsigynė plaktuku

Naujojo Džersio valdžios institucijos pranešė, kad berniukų skautų lyderį užpuolė ir į urvą įsitempė lokys, tačiau drąsus skautas žvėries nepabūgo ir apsigynė nuo jo plaktuku, rašo „The Guardian“.

Šiuo metu Naujojo Džersio miškuose daug lokių, kuriuos trikdo šiltas oras.<br>„Wikipedia“ nuotr.
Šiuo metu Naujojo Džersio miškuose daug lokių, kuriuos trikdo šiltas oras.<br>„Wikipedia“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 22, 2015, 3:15 PM, atnaujinta Sep 27, 2017, 10:25 PM

Sekmadienio popietę Christopheris Petronino ir dar trys skautai vaikštinėjo po Split Roko rezervuarą, kai vadovas sustojo, kad parodytų berniukams urvą.

Jis nusileido į nedidelį įtrūkimą žemėje, kuris vedė į urvą, o lokys staiga pagriebė jo koją ir įtraukė į vidų. Žvėris puolė kandžioti skauto rankas ir kojas, tačiau C.Petronino pavyko nuo jo atsiginti. Tuomet kiti trys su juo buvę skautai pakvietė pagalbą.

„C.Petronino du kartus lokiui į galvą smogė plaktuku. Tuomet jis užsitraukė marškinėlius sau ant galvos ir susirietė į embriono pozą“, – pranešime sakė valstybės Aplinkosaugos departamento atstovas Bobas Considine'as.

„Jis prie urvo likusiems skautams suriko, kad šie bėgtų pakviesti pagalbą“, – pasakojimą tęsė vyras.

Berniukai telefonu prisiskambino valdžios institucijoms ir liepė turimą maistą sukrauti šalia urvo, kad nuviliotų lokį nuo C.Petronino.

Kai gauruotas žvėris išlindo iš urvo, kartu su skautais buvęs šuo ėmė ant jo skalyti ir lokys pabėgo.

Pareigūnai teigė, kad maistu išvilioję lokį ir pakvietę pagalbą berniukai iš 69 skautų būrio greičiausiai išgelbėjo C.Petronino gyvybę.

„Aš noriu pagirti tuos jaunus skautus. Jie žinojo ką daryti“, – sakė Žuvų ir laukinės gyvūnijos divizijos direktorius Dave'as Chanadas.

B.Considine'as sakė, kad skautų lyderis urve praleido maždaug 1 val. 20 minučių. Vėliau jį lėktuvu nugabeno į Moristauno medicinos centrą.

Buntono mieste įsikūrusio skautų būrio berniukai buvo paleisti namo, pas tėvus.

50 metų C.Petronino teigė, kad dešimtmečius reguliariai lankydavosi urve ir niekada anksčiau nebuvo ten susidūręs su lokiu.

Anot B.Considine'o, laukinės gyvūnijos pareigūnų manymu, lokys agresyviai elgėsi gindamas savo vietą žiemos miegui.

Iš pradžių jie vietovėje prislapstė spąstų ir tikėjosi pagauti gyvūną. Vėliau jie teigė, kad šiltas oras painioja lokius ir šie negali nugrimzti į gilų miegą.

Pareigūnai nusprendė, kad lokys grėsmės nekelia ir nebandys jo sugauti.

Per valstijoje pratęstą juodųjų lokių medžioklės sezoną, kuris baigėsi šeštadienį, medžiotojai naujajame Džersyje nudobė 510 šių gyvūnų. 58 iš jų buvo sumedžioti Moriso grafystėje, kurioje yra ir Split Roko rezervuaras.

„Skautų akistata su lokiu parodė, kad šiuo metu yra pavojinga eiti taip giliai į mišką, nes ten yra daug lokių, – sakė Rokavėjaus grafystės policijos departamento leitenantas Peteris Reilly. - Jie buvo nuėję kelias mylias gilyn į mišką, toli nuo bet kokio kelio ar pasiekiamos vietos. Aš šiuo metu nepatarčiau vesti žmones į mišką.“

„Rokavėjaus apygardoje dabar yra daug lokių. Kai kurie iš jų plaukioja, kai kurie vaikšto“, – pridėjo pareigūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.